Rasmus Elm prešao u CSKA

Izvor: B92, 30.Jul.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasmus Elm prešao u CSKA

Švedski fudbalski reprezentativac Rasmus Elm prešao je iz AZ Alkmara u moskovski CSKA.

Vezni igrač je sa "armejcima" potpisao trogodišnji ugovor, finansijski detalji nisu objavljeni, ali se spekuliše da je transfer koštao 6 miliona evra.

Šveđanin je za holandski Alkmar u prethodne tri godine odigrao 81 utakmicu i postigao 18 golova. Prošle sezone je bio odličan sa 10 golova i 9 asistencija na 32 utakmice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U Holandiji sam sazreo kao igrač i čovek, žao mi je što moram da idem”, rekao je Elm.

Bivši kapiten mlade švedske reprezentacije odbio je pre Evropskog prvenstva selidbu na Istok.

Nisam želeo da se obavezujem pre turnira, ali je CSKA bio uporan, pokušao je ponovo, i posle kraćeg razmiščljanja zaključio sam da je to dobra opcija”.

Elm je za selekciju Švedske zabeležio 26 nastupa i jedan pogodak. Još od juniorskih dana on je bio u centru spekulacija o navodnom transferu u neke od evropskih velikana, od Mančester Junajteda do madridskog Reala.

U novom klubu 24-godišnjak će imati reprezentativnog kolegu Pontusa Vernbloma, a nekoliko dana pre njega u Rusiju je stigao još jedan Šveđanin – Kim Ćelstrem je iz Liona prešao u Spartak.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Elm potpisao za CSKA

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Jul.2012

Švedski reprezentativac Rasmus Elm prešao je danas iz AZ Alkmara u redove ruskog prvoligaša CSKA iz Moskve.. Vezni igrač je sa „armejcima” potpisao trogodišnji ugovor, ali finansijski detalji nisu objavljeni.. Šveđanin je za holandski Alkmar u prethodne tri godine odigrao 81 utakmicu i postigao...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.