Prvenac Fojca u Kvitfjelu

Izvor: B92, 11.Mar.2011, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvenac Fojca u Kvitfjelu

Švajcarac Beat Fojc ostvario je prvu pobedu u karijeri pošto je trijumfovao na sedmom spustu ovogodišnjeg Svetskog kupa u norveškom Kvitfjelu.

Fojc je do prvenca došao u vremenu od 1:47.39 minuta, s prednošću od pet stotinki u odnosu na svetskog šampiona u spustu Erika Gaja iz Kanade.

Na treći stepenik pobedničkog postolja popeo se Austrijanac Mihael Valhofer, koji će za deset dana završiti karijeru.

Fojc je bio peti na startu i za 39 stotinki je nadmašio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Francuza Giljerma Fajeda, koji je bio prvi na stazi. Iako se očekivalo da će najbolji spustaši, koji su sledili od startnog broja 15, nadmašiti 24-godišnjeg Švajcarca, to se nije desilo, a najbliži mu je bio Gaj, koji mu je prišao na samo pet stotinki. Fojc je tako ostvario najbolji rezultat u karijeri pošto nikada do sada nije bio ni na podijumu u Svetskom kupu, iako je nekoliko puta ove sezone bio vrlo blizu.

Iza prve trojice sledio je još jedan Austrijanac, Romed Bauman, ispred Didijea Kuša, vodećeg u borbi za mali Kristalni globus u spustu. Šesti je na kraju bio Fajed, a prvu desetoricu kompletirali su Klaus Krel iz Austrije, Švajcarac Patrik King, Andrej Jerman iz Slovenije i Kanađanin Jan Hudec.

Vodeći u generalnom plasmanu Hrvat Ivica Kostelić bio je 21, ali pošto je Kuš bio daleko ispred njega na petoj poziciji, on nije uspeo da već sada obezbedi prvi veliki Kristalni globus u karijeri.

Uskoro opširnije...

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fojc pobednik spusta u Kvitfjelu

Izvor: Blic, 11.Mar.2011

Švajcarski skijaš Beat Fojc pobednik je spusta koji je u okviru Svetskog kupa vožen u norveškom zimskom centru Kvitfjelu...Fojc je iskoristio povoljne vremenske uslove tokom vožnje završivši trku u vremenu jedan minut, 47 sekundi i 39 stotinki...Za razliku od 23. godišnjeg Švajcarca, njegov...

Nastavak na Blic...

Alpsko skijanje:Beuc senzacija

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Mar.2011

Svake godine trka u Kviftjelu donese neku veliku novost, bilo da je u pitanju ona lepa ili ružna. Na sreću, ovoga puta na redu je bila lepa, a ona glasi da je mladi Švajcarac Beat Feuc zabeležio prvi trijumf u karijeri i tako pokvario planove mnogih iskusnijih takmičara.. Startujući peti, Beuc...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.