Preminuli hokejaš koristio doping

Izvor: B92, 29.Dec.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuli hokejaš koristio doping

Ruski istražni organi saopštili su da su uzorci krvi i mokraće pokojnog hokejaša Aleksej Čerepanova bili pozitivni na doping sredstva.

Devetnaestogodišnji Čerepanov onesvestio se 13. oktobra na klupi svog tima Avangarda iz Omska, tokom utakmice sa Čehovom. Istog dana Čerepanov je preminuo, iako su lekari pokušali da ga spasu. Federalni istražni komitet Rusije saopštio je da rezultati analize uzoraka Čerepanova "navode na zaključak da je on nekoliko meseci pre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smrti koristio sredstva za doping".

U saopštenju se dodaje da je Čerepanov imao miokarditis, poremećaj zbog kojeg njegovo srce nije dobijalo dovoljnu količinu krvi i zbog kojeg je trebalo da mu bude zabranjeno da igra hokej.

Ruski istražni organi saopštili su da postoji i mogućnost da optužnica bude podignuta protiv klupskih lekara Avangarda iz Omska zbog ovog slučaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.