Predrag Đorđević mrzi Partizan

Izvor: Mondo, 11.Feb.2016, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Predrag Đorđević mrzi Partizan"

Na TV Partizan emitovan vrlo oštar komentar o ulozi menadžera Predraga Đorđevića u slučaju Andrije Živkovića. "Njegov jedini prioritet bio je da nanese štetu Partizanu", konstatuje urednik tog kanala Željko Pantić.

Andrija Živković je vraćen sa priprema Partizana nakon što nije potpisao novi ugovor, niti je pristao da ode u neki inostrani klub. Epilog je da su i on i Partizan na gubitku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Živković neće igrati narednih nekoliko meseci, a Patizan je ostao bez novca od obeštećenja, a pritom će morati da plati 2,5 miliona evra "penala" na račun Investicionog fonda Pinija Zahavija, kome je bivša uprava crno-belih prodala deo prava na talentovanog fudbalera.

Da li je onda neko na dobitku u celom ovom slučaju? Osim Zahavija, naravno. I, možda, nekoga iz bivše uprave koji se "omastio".

U Partizanu kažu da ima i da je reč o bivšem fudbaleru Crvene zvezde i Olimpijakosa, sada menadžeru Predragu Đorđeviću.

U vrlo oštrom komentaru na TV Partizan, koji se emituje na zvaničnom sajtu kluba, novinar i urednik kanala Željko Pantić konstatuje da je jedini prioritet Predraga Đorđevića bio da "nanese štetu Partizanu" i da nisu u pitanju ni novac, ni tvrdnje Đorđevića o tobož zaštiti prava Andrije Živkovića.

U prilogu TV Partizan traži se od oca Andrije Živkovića, Jovice, da obelodani ugovor koji ima sa Predragom Đorđevićem i da kaže da li je istina da će i Živkovići morati da plate penale Đorđeviću ako urade nešto što nije po njegovoj volji.

"Govorili su o nezavisnosti, o tome da dete nije roba, ali hajde da vidimo u kakvom je odnosu Đorđević sa Andrijom Živkovićem i njegovim ocem Jovicom. Da li je to odnos ljubavi i međusobnog poverenja ili se i to može nazvati vlasništvom?", pita javno Pantić.

On je zaključio da je ponašanje Predraga Đorđevića u ovom slučaju imalo samo jedan prioritet.

"Taj prioritet nije finansijski, niti je to dobrobit igrača. Jer da je bilo do finansija, mogli su da prihvate blanko ugovor koji mu je ponuđen ili da prihvate milione evra da napravi transfer. Da li je dobrobit igrača da ne igra narednih šest meseci?", postavlja Pantić još jedno pitanje.

Urednik TV Partizan je podsetio na rečenicu koju je Đorđević izjavio u javnom obraćanju povodom "slučaja Živković": "Andrija neće produžiti ugovor sa Patizanom makar to značilo kraj njegove karijere!".

"A-ha, znači Partizan je toliko grozan da će Andrija Živković pre prestati da igra fudbal, nego što će potpisati ugovor sa Partizanom", konstatacija je Pantića na ovu rečenicu Đorđevića i nasavlja:

"Andrija i njegov otac su se koristili eufemizmima - da je on na raspoalaganju, da će 1. jula, kada mu istekne ugovor, prvo pričati sa Partizanom... Ali, nama ostaje jedini zaključak da je jedini prioritet Predraga Đorđevića da svoju očiglednu dominaciju nad Živkovićima iskoristi da ceo proces nanesen štetu Partizanu. A to što će štetu pretpreti i Živković, to Đorđevića uopšte ne pogađa!".

Govoreći o Đorđeviću, Pantić je za njega rekao da je bio "ispodprosečan igrač", "niko i ništa" u fudbalskom smislu, a onda je naveo i iz kog miljea dolazi Đorđević.

"Predrag Đorđević iz sve snage mrzi Partizan. Drugar je Vladana Lukića, prijatelj ljudi koji su svojevremeno u saopštenjima nazivali Partizan stranim telom, koje treba odstraniti iz Srbije. To je okruženje iz kojeg dolazi Predrag Đorđević. On je za sebe uspeo da 'izboksuje' 25 odsto ekonomskih prava nad Živkovićem, pa da to podeli sa ocem. Zamislite, otac mora da deli ekonomska prava nad sinom!?", rekao je Pantić i potom konstatovao:

"Andrija je u izjavama govorio da želi da potpiše ugovor sa Partizanom i slično, ali pravo pitanje jeste - da li Anrija MOŽE da potpiše novi ugovor ili je potpuno u kandžama Predraga Đorđevića. Zato bi bilo dobro dobro da Jovica Živković objavi ugovor i kaže da li ima penala prema Đorđeviću i da li je Andrija u doživotnom vlasništvu Predraga Đorđevića".

"Ako to jeste tako, onda je jasno da je Predrag Đorđević radio na samo jednom prioritetu a to je da nadomesti svoju prosečnu igračku karijeru i nikakav doprinos Zvezdi i kaže da je doprineo da se uništi partizan. 'Evo, ja sam izbio Partizanu 2,5 miliona evra', reći će, a onda će ponašanje Živkovića dobiti svoj smisao. Na kraju, nisu važne ni pare, ni karijera, izgleda da je jedino bilo važno da se Partizanu nanese šteta", konstatacija je Željka Pantića.

Urednik TV Partizan naglašava da ne veruje da su Andrija Živković i njegov otac namerno hteli da nanesu štetu Partizanu, ali da veruje da Predrag Đorđević to jeste želeo.

Za kraj ovog komentara, imao je predlog za Omladinsku školu Partizana, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponovili:

"Omladinska škola treba da napravi 'skrining' (analizu) kako bi utvrdila da li postoje bivši igrači Crvene zvezde koji imaju ekonomska prava ili zastupaju neko dete u Teleoptiku. Ako postoje da se toj deci i nijihovim roditeljima ponude da ili promene menadžera ili da završe vam bilo kakvog takmičarskog pogona i da se sa njima više nikakvi ugovori ne potpisuju".

Pantić je na kraju komentara rekao ovo:


"Igračima Zvezde nije mesto u Teleoptiku, kao što igračima Partizana nije mesto u Zvezdi. Ako jeste onda bivši igrači Partizana treba da krenu u Zvezdu i počnu da rade isto što i bivši igrači Zvezde sada rade sa tom decom. Nijedan bivši igrač Zvezde ne sme da kroči nogom na Teleoptik i da nikakvi Đorđevići, Jestrovići ne mogu da uništavaju Partizan. Partizan neće propasti, ima te Partizanove dece, ali nema dece koja će biti davana bivšim igračima Zvezde da na njima leče svoje komplekse".

Pogledajte ceo komentar na TV Partizan



Izvor: TV Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TV Partizan - Da li je Živković ''u kandžama'' Predraga Đorđevića?!

Izvor: Sportske.net, 11.Feb.2016

Ako ste mislili da će odstranjivanjem Andrije Živkovića iz prvog tima Partizana biti okončana zimska saga oko zlatnog ''Orlića'', očigledno ste bili u zabludi....''Slučaj Živković'' traje i dalje, u Partizanu se ne mire lako sa činjenicom da će na leto ostati i bez svog najboljeg igrača,...

Nastavak na Sportske.net...

Đorđević mrzi Partizan

Izvor: Danas, 12.Feb.2016, 10:39

Beograd - Najjači zemljotres sa epicentrom u Humskoj je završen prošlog petka kada je Andrija Živković vraćen sa priprema, ali daleko od toga da je u redovima srpskog šampiona sve mirno. Taman što je generalni direktor Partizan Miloš Vazura izjavio da na ovaj slučaj nije stavljena jedna već...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.