Plave na kraju igrale sambu!

Izvor: Blic, 13.Avg.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plave na kraju igrale sambu!

Odbojkašice Srbije doživele su prvi poraz na Olimpijskim igrama, a bolje od njih bile su reprezentativke Brazila sa 3:0 (25:15, 25:13, 25:23) za 67 minuta igre.

Od početka meča bilo je jasno da ekipa Zorana Terzića mora odigrati na najvišem nivou da bi savladala aktuelnog vicešampiona sveta i favorita za zlatnu medalju. Brazilke su igrale brzo i efikasno, sigurno tokom celog meča, tako da su naše devojke tek u trećem setu pokazale da i one znaju da igraju odbojku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Primači Srbije imali su konstantnih problema, dok su snažni napadi Jovane Brakočević uglavnom završavali u bloku Brazilki. Eventualno je Jelena Nikolić uspevala da nadmaši odbranu vicešampionki sveta, dok nismo imali rešenja za Kastro i Klaudinju.

Selektor Zoran Terzić kaže da je Srbija podbacila, dok su protivnice bile odlične.

- Teško je reći koliko smo mi krivi za ovakav poraz, a koliko je za to zaslužna zaista izvanredna igra Brazila. Neke stvari definitivno nismo uradili kako smo planirali. Međutim, u nekim situacijama smo bili dosta dobri, ali zaslugom protivnika nismo uspevali da napravimo poene. Utakmice sa Brazilom uvek počinjemo praktično sa dva seta u zaostatku, tek u trećem setu uspevamo da držimo neki rezultatski priključak - rekao je Terzić.

Ovaj meč rezultatski nije bio značajan, jer se reprezentacija Srbije i teoretski plasirala u četvrtfinale Olimpijskih igara pošto su Kazahstan i Alžir, selekcije koje su naše igračice pobedile u prethodna dva kola, poraženi od Italije i Rusije.

- Trebalo je samo da odigramo najbolje što možemo, da budemo opuštene, bez pritiska da nešto moramo da uradimo. Međutim, uradile smo sasvim suprotno, a Brazil je bio fantastičan - rekla je kapiten Srbije Vesna Čitaković-Đurišić.

Vicešampionke Evrope najviše problema imale su sa blokom Brazilki, koji je odlično funkcionisao, a ukoliko žele pobedu nad Italijom, Srbija sutra (8.30) mora da prikaže mnogo bolju igru.

- Brazilkama je bukvalno sve išlo za rukom, malo su grešile. Mi smo, sa druge strane, bile stegnute i u grču. Prva dva seta niko nije ni udarao loptu, a to ne sme da se desi i protiv Italije - dodala je Nataša Krsmanović.

Srbija - Brazil 0:3

(15:25, 13:25, 23:25)

Dvorana: „Centralna hala". Gledalaca: 11.000. Sudije: Kim (Južna Koreja) i Loderus (Holandija).

SRBIJA: Nikolić 14, Brakočević 7, Đerisilo-Stanković 7, Krsmanović 3, Molnar, Vesović 3, Ognjenović 2, Čitaković-Đurišić 3, Simanić, Malagurski, Veljković 3, Ćebić.

BRAZIL: Oliveira 11, Albukerki,

Stajnbreher 10, Pekeno 13, Menzeš 1, Souza 1, Menzeš (V),

Klaudinjo 7, Gonzaga, Karvaljo, Kastro 15,

De Oliveira.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi poraz odbojkašica

Izvor: RTS, 13.Avg.2008

Ženska odbojkaška selekcija Srbije doživela je prvi poraz na Igrama u Pekingu pošto je u trećoj utakmici B grupe izgubila do selekcije Brazila sa 3:0, po setovima 15:25,13:25 i 23:25. .Meč je odigran u Gradskoj dvorani pred oko 11.000 gledalaca, a...

Nastavak na RTS...

Odbojkašice demolirane, ali idu dalje

Izvor: Press, 14.Avg.2008, 01:37

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Brazila sa 3:0 (25:15, 25:13, 25:23) u meču 3. kola Grupe B olimpijskog turnira. I pored ovog poraza, „plave" su i teoretski obezbedile plasman u četvrtfinale, pošto su Kazahstan i Alžir, selekcije koje su naše igračice pobedile...

Nastavak na Press...

Brazilke prekinule uspešan niz

Izvor: Glas javnosti, 14.Avg.2008

Odbojkašice Srbije juče su pretrpele prvi poraz na tekućim Olimpijskim igrama u Pekingu. Posle pobeda nad Kazahstanom i Alžirom, izabranice Zorana Terzića položile su oružje pred zahuktalim Brazilkama (0:3)...Selektor našeg tima nije krio da su srpske igračice odigrale ispod očekivanja, ali...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.