Perić: Idemo na pobedu protiv Islanda

Izvor: Sportske.net, 26.Apr.2015, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perić: "Idemo na pobedu protiv Islanda"

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Perić izjavio je da njegovi izabranici razmišljaju samo o prvoj kvalifikacionoj utakmici sa Islandom kako bi pokušali da se iz Rejkjavika vrate kao pobednici.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je da se nada pobedi nad Islandom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

"Idemo da izborimo najbolji plasman i idemo na pobedu. Razmišljamo samo o rezultatu koji će da nas dovede do toga. Igramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sa reprezentacijom koja ima visoki rejting, koja će se sigurno potruditi da u ovim kvalifikacijama izbori učešće na Evropsko prvenstvo", rekao je Perić, a prenosi Rukometni savez Srbije.

"Sigurno je da će na svom terenu uraditi sve da izbore pozitivan rezultat. Mi se za ovu prvu utakmicu pripremamo kao da je ona jedna jedina, dok revanš u Nišu dolazi posle", dodao je on.

Rukometaši Srbije okupili su se u subotu u beogradskom Hotelu "In" uoči utakmica u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pivotmen reprezentacije Srbije Petar Đorđić rekao je da je srećan zbog povratka u nacionalni tim i dodaje da očekuje neizvestne utakmice s Islandom.

"Imam veliku želju da učinim nešto dobro u reprezentaciji, da odigramo dobro i imamo uspeha u utakmicama koje nas očekuju. Island je vrhunska ekipa, već dugo su u vrhu rukometa. Mislim da naša reprezentacija ima dosta kvaliteta, dobre pojedince i da imamo dobrog selektora koji će sve učiniti da ostvarimo što bolji rezultat", kazao je 24-godišnji Đorđić.

Zbog povrede pete umesto Ivana Nikčevića nastupiće Filip Marjanović.

Srbija u Grupi četiri, posle dva odigrana kola, zauzima prvo mesto sa maksimalnim učinkom, dok je Island drugi sa po jednom pobedom i porazom.

Utakmica trećeg kola Grupe četiri između Islanda i Srbije igraće se u sredu od 21.30 u Rejkjaviku, a u nedelju 3. maja izabranici Dejana Perića ugostiće Island u Nišu.

Evropsko prvenstvo u Poljskoj održaće se od 17. do 31. januara 2016. godine.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.