PL: Junajted maršira ka tituli

Izvor: B92, 08.Apr.2012, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PL: Junajted maršira ka tituli

Fudbaleri Mančester junajteda nastavili su da nižu pobede u Premijer ligi, a u nedelju su sa 2:0 (1:0) savladali Kvins Park Rendžers.

Gosti nisu imali ni jednu šansu na meču, a glavni razlog za to bio je rani crveni karton Šona Derija koji je skrivio penal u 14. minutu.

Vejn Runi je sa bele tačke doneo vođstvo "crvenim đavoloma", a pobedu je potvrdio sjajni Pol Skols pogotkom u 68. minutu. Junajted >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada ima osam bodova više od prvog pratioca Sitija koji kasnije gostuje Arsenalu u derbiju 32. kola.

Tim Aleksa Fergusona je rutinski stigao do 25. pobede u sezoni, mada je prvi gol bio "mali poklon" sudija. Deri jeste gurnuo Ešlija Kola u kaznenom prostoru, ali je igrač Junajteda pao suviše teatralno.

Pored toga, on je prilikom pasa u kazneni prostor bio u velikom ofsajdu, ali je sudija Li Mejson ipak svirao penal i dao crveni karton Deriju.

Junajted je iskoristio 'poklon', a Runi je preciznim udarcem pogodio za 1:0. Ovim golom tim iz Mančestera je izjednačio rekord Arsenala po broju uzastopnih mečeva u Premijer ligi sa postignutim golom.

U nastavku meča Junajted je dominirao, stvarao šanse, ali je sjajni golman "policajaca " Keni branio sve pokušaje Runija, Janga, te stopostotne šanse Velbeka i Rafaela.

Ipak, u 68. minutu sjajni veteran Pol Skol je u svom stilu sa 20ak metara, snažnim udarcem loptu poslao u donji levi ugao gola gostiju i najavio 20. titulu za Mančester junajted.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Junajted pobedom otišao na "+8", Siti na potezu

Izvor: Blic, 08.Apr.2012

Nedeljni program 32. kola Premijer lige započeo je Mančester junajted pobedom nad KPR od 2:0 koja mu je obezbedila novi beg na "+8" ispred gradskog rivala Sitija...Junajted je poveo preko Vejna Runija u 14. minutu koji je sa kreča poslao loptu iza leđa golmana Kenija...Penalu je prethodio faul i...

Nastavak na Blic...

Hjuz: Deri nije zaslužio crveni karton, Jang je bio u ofsajdu i pao je uz minimalan kontakt

Izvor: Blic, 08.Apr.2012

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson nije želeo puno da priča posle pobede njegovih izabranika nad Kvins Park Rendžersima od 2:0...Ovim trijumfom "crveni đavoli" su se odlepili na "+8" u odnosu na Siti. "Građani" meč protiv Arsenala igraju kasnije danas..."Jedino što mogu da kažem je da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.