Novače, mora li baš taj Akapulko?

Izvor: MozzartSport.com, 25.Feb.2017, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novače, mora li baš taj Akapulko?

Ako ste se pitali zašto je Đoković naprasno prihvatio poziivnicu organizatora i odlučio da igra na turniru u Meksiku iduće sedmice, evo Vam nekoliko dobrih razloga

Iako je nekoliko puta Novak Đoković od završetka Australijan opena, gde je doživeo (malo je reći) pravi fijasko, ponovio da neće igrati ni na jednom turniru do matersa u Indijan Velsu (9-19. mart), pre dva dana je naprasno odlučio da promeni odluku i prijavi se za Abierto Mexicano Telcel kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << puno ime takmičenja u Akapulku. U ovo vreme poslednjih godina naš as je redovno bitisao u Dubaiju gde navodno poseduje i nekretninu, pa se shodnop tome postavlja pitanje zašto je ovaj put promenio sistem rada koji mu je ranije donosio mnogo uspeha.

Organizatori takmičenja u čuvenom meskičkom letobalištu naravno prezadovoljni trljaju ruke jer pored Noleta igraju Rafel Nadal, Marin Čilić, Huan Martin Del Potro i branilac trofeja, Dominik Tim. Prosto neverovatan "line up" za turnir ATP katgeorije 500 sa pomalo skromnim nagradnim fondom. Pa, kako su onda uspeli da privuku tako "veliku ribu" kao što je Novak?

PRVI PUT NA LATINOAMERIČKOM TURNIRU

Novak jeste učestovao letos na Olimpijskim igrama i jeste bio u Argentini pre nekoliko godina kada je igrao agzibiciju sa Rafom Nadalom, ali nikada zaista nije zaigrao na nekom turniru u Latinskoj Americi. A to je ipak velika greška, naročito sa marketinškog stanovišta pošto je to deo planete u kojoj naš as uživa veliku popularnost.

PODLOGA, USLOVI

Najveći teniseri sveta jure poene uglavnom na mastersima i grend slemovima, tako da im ovakav, kategorije 500 dođe kao neka vrsta pripreme za naredne izazove. Tako je i u slučaju Novaka i Akapulka, gde je blizina SAD krucijalna, pošto ga već od druge sedmice marta očekuju dva "njegova" mastersa, u Indijan Velsu i Majamiju, gde već tradicionlano brani titule. A Dubaji je praktično na drugoj strani planete, tako da je putovanje i navikavanja na promenu vremenske zone svojevrstan problem. Povrh svega uslovi i podloga su praktično istopvetni kao i na dva pomenuta mastersa.

MUCHO DINERO

Turnir u Akapulku igra se na otvorenom na tvrdoj podlozi za nagradni fondom koji je4 za skoro milion slabiji od onog u Dubaiju - 1.491.310 $. Prvo pitanje je kako su onda organizatori uspeli da privuku takva imena, i da "predomisle" Đokovića praktično u poslednjem trenutku? Odgovor se najverovatnije nalazi iza imena glavnog sponzora, izvesne meksičke telekomunikacije kompanije. A njen vlasnik je jedan od najbogatijih ljudi na svetu, Karlos Slim. Dakle, čovek koji može da se meri po dubini džepa sa svemoćnim arapskim šeicima koji su se ipak sigurno dosta istrošili da ponovo dovedu Rodžera Federera. Poznato je da Dubaiji papreno plaća "ispod stola" najbolje tenisere sveta ne bi li turnir bio što zanimljviji navijačima. Priča se da najbolji dobijaju i više od milion dolara.

SLABI REZULTATI U DUBAIJU

Đoković jeste četiri puta osvojio turnir u Dubaiju, ali mu je to poslednji put pošlo za rukom 2013. Jasno je da se tamo odavno neoseća komotno, pre svega zbog podloge koju iz godine u godinu ubrzavaju, ali i uslova pošto je u ovo vreme u Dubaiju često neobično hladno i kišovito. Uostalom, kao što je trenutna situacija.

UŽELEO SE TENISA

Pošto je izgubio u ranoj fazi Australijan opena, a onda odigrao praktično pola meča u Dejvis kupu protiv Rus Danila Medvedeva, jasno je da drugom teniseru sveta nedastoaju taklmičarski mečevi. A pred velike izazove u Indijan Velsu i Majamiju bolje je izbeći dolaženje "pravo sa treninga". Da li to znači da se zaista uželeo tenisa i pobeda?

(foto: Action Images)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Rafa se smorio zbog Novaka

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2017, 11:56

Prvi put u karijeri Novak Đoković igraće na turniru u Akapulku. Posle debakla na Australijan openu i samo jednog meča u ovom mesecu, u Dejvis kupu u Nišu, srpski as je odlučio da zatraži specijalnu pozivnicu za turnir u ovom meksičkom letovalištu kako bi uhvatio formu pred Masterse u Indijan...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.