LŠ: Napoli - Mačnester siti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2011, 03:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Napoli - Mačnester siti

NAPULJ -

Fudbaleri Mančester Sitija pokušaće na gostovanju u Napulju da savladaju domaći tim i osiguraju plasman u osminu finala Lige šampiona, dok će Real protiv Dinama u Madridu tražiti nastavak fantastične serije pobeda.

"Znam da će atmosfera biti sjajna i očekujem veoma tešku utakmicu. Napoli ove sezone igra kod kuće pruža veoma dobre partije, moraćemo da igramo mnogo bolje nego u poslednjem prvenstvenom meču sa Njukaslom", rekao je menadžer Sitija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Roberto Manćini engleskim medijima.

Manćinijev tim će u Napulj doputovati sa serijom od devet pobeda u svim takmičenjima. Italijanska ekipa, međutim, nije izgubila u poslednjih 10 mečeva u Evropi na stadionu San Paulo. Poslednja strana ekipa koja je odnela pobedu iz Napulja je frankfurtski Ajntraht koji je slavio davne 1994. godine.

"Naša ekipa raste i razvija se iz dana u dan i polako se navikavamo na sve izazove koje donosi takmičenje poput Lige šampiona", kazao je trener Napolija Valter Macari.

Siti trenutno ima tri boda manje od vodećeg tima A grupe, minhenskog Bajerna koji sutra dočekuje "prežaljeni" španski Viljareal.

Drugi tim iz Mančestera, Junajted će dočekati portugalsku Benfiku u C grupi i pobeda bi mogla da mu u potpunosti otvori vrata osmine finala.

Izabranici Aleksa Fergusona "vezali" su tri pobede u prvenstvu Engleske i očekuje sa da će Nemanja Vidić i drugovi nastaviti sa podizanjem forme.

"Nismo igrali na najvišem nivou, ali svake sezone dođe trenutak preokreta i nakon toga je sve mnogo lakše", istakao je igrač sredine terena Majkl Kerik.

Zanimljivo je da Junajted kod kuće nije izgubio nijednu utakmicu protiv portugalskog tima, a odigrao je 10 mečeva.

U drugoj utakmici ove grupe rumunski Ocelul, koji još nije osvojio bodove u LŠ, dočekaće ekipu švajcarskog Bazela.

Vodeći tim španske Primere, madridski Real će ugostiti zagrebački Dinamo na Santijago Bernabeu u utakmici D grupe. Tim Žozea Murinja zabeležio je sve četiri pobede do sada, a uz to, nije primio ni gol u Ligi šampiona.

"Meč je lakši u tom smislu što smo se već kvalifikovali za osminu finala. Moraću da napravim neke promene u timu zato što su pojedini igrači umorni", naveo je Murinjo.

Zanimljivo će biti i u drugoj utakmici ove grupe, u kojoj će Olimpik iz Liona dočekati amsterdamski Ajaks. Ukoliko Olimpik ne zabeleži pobedu izgubiće sve šanse za osminu finala, fazu takmičenja koju je redovno igrao od sezone 2002/2003.

"Nemamo izbor, ići ćemo na sve ili ništa", kratko je objasnio svoju taktiku i pristup ovom meču trener Liona Remi Garde.

Šampion Evrope iz 2010. godine, Inter u meču B grupe gostuje turskom Trabzonu i osvajanjem tri boda potvrdio bi prvo mesto na tabeli. Ni turska ekipa nije bez šansi za polufinale, a već su u prvom kolu pokazali da umeju da se nose sa favoritima, pošto su u Milanu iznenadili Inter.

U drugoj utakmici B grupe moskovski CSKA će u Moskvi dočekati francuski Lil i trijumf bi joj, uz poraz Trabzona, doneo vizu za osminu finala elitnog takmičenja.

Parovi i tabele Lige šampiona:

Grupa A:

Napoli - Mančester Siti (20.45), Bajern - Viljareal (20.45)

Tabela: Bajern 10, Mančester Siti 7, Napoli 5, Viljareal 0.

Grupa B:

CSKA Moskva - Lil (18), Trabzon - Inter (20.45).

Tabela: Inter 9, CSKA 5, Trabzon 5, Lil 2.

Grupa C:

Mančester Junajted - Benfika (20.45), Ocelul - Bazel (20.45).

Tabela: Mančester Junajted 8, Benfika 8, Bazel 5, Ocelul 0.

Grupa D:

Real Madrid - Dinamo (20.45), Lion - Ajaks (20.45).

Tabela: Real Madrid 12, Ajaks 7, Lion 7, Dinamo 0.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavlja se Liga šampiona, Murinjo bi da sruši Gvardiolin rekord

Izvor: Blic, 22.Nov.2011

U sredu je na programu polovina mečevi 5. kola Lige šampiona, a madridski Real će protiv Dinama iz Zagreba pokušati da svom treneru podari novi trijumf, ujedno i obaranje rekorda koji drži ljuti rival, Pep Gvardiola sa Barselonom. "Još ovoliko nam fali. O-vo-liko" - Žoze Murinjo, trener Reala..Gvardiolina...

Nastavak na Blic...

LŠ: Milan hoće skalp šampiona!

Izvor: Mondo, 22.Nov.2011

Londonski klubovi Čelsi i Arsenal pokušaće u sredu, u petom kolu Lige šampiona, da obezbede plasman u osminu finala tog takmičenja, dok će Milan i Barselona u Italiji odigrati jedan od "klasika" evropskog fudbala.

Nastavak na Mondo...

LŠ: Napoli - Mačnester siti, incidenti pre meča

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2011

NAPULJ -..Fudbaleri Mančester Sitija pokušaće na gostovanju u Napulju da savladaju domaći tim i osiguraju plasman u osminu finala Lige šampiona, dok će Real protiv Dinama u Madridu tražiti nastavak fantastične serije pobeda..."Znam da će atmosfera biti sjajna i očekujem veoma tešku utakmicu....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

LŠ Real, Bajern i Inter u 1/8f

Izvor: B92, 22.Nov.2011

Real Madrid, Bajern Minhen i Inter plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, kolo pre kraja grupne faze...U grupi A, Bajern ima 3:1 dobio Viljareal, dok je sada drugi Napoli pošto je nadigrao Mančester siti 2:1. U grupi B, Lil je sa 2:0 pobedio CSKA u Moskvi, dok su lider Inter i prvi pratilac...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.