Konte: Nećemo biti žrtveni jaganjci

Izvor: B92, 26.Jun.2016, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konte: Nećemo biti žrtveni jaganjci

Selektor Italije Antonio Konte rekao je da se njegovi fudbaleri neće predati protiv Španije i da će učiniti sve da pobede rivala i plasiraju se u narednu rundu.

Utakmica osmiine finala će se igrati u ponedeljak od 18.00 na stadionu Francuska u Sen Deniju.

"Veoma poštujemo Španiju pošto znamo da je to jedna od najboljih reprezentacija na svetu i jedan od favorita da osvoji trofej. Radili smo, spremni smo. Nećemo biti žrtveni jaganjci i Španija će morati da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dokaže da je bolja od nas", rekao je Konte.

Konte je kazao da se neće kajati ako Španija na terenu pokaže da je bolja.

"Nema razloga da žalim u tom slučaju. Ako dokažu na terenu da su bolji od nas, prvo ću da im aplaudiram. U svakom drugom slučaju želim pobedu", istakao je Konte.

On je dodao da obična igra protiv Španije neće biti dovoljna, već da Italija mora da odigra iznad svojih mogućnosti.

"Imam grupu izuzetnih mladića koji su spremni na tešku borbu. Ništa nije nemoguće, niti će biti lako", naveo je Konte.

Kapiten Italije Đanluiđi Bufon rekao je da ga zanima samo prolaz u četvrtfinale.

"Nema sumnje da je Španija najbolji tim na svetu jer je osvojila sve što se može osvojiti. Italija je jedina ekipa koja je činila štetu Španiji poslednjih godina i ubedjen sam da to možemo opet da učinimo", rekao je Bufon.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.