Kapirosi objavio povlačenje

Izvor: B92, 01.Sep.2011, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapirosi objavio povlačenje

Italijanski motociklista Loris Kapirosi objavio je da će se povući iz Moto GP šampionata na kraju ove sezone.

38-godišnji Kapirosi tu vest je objavio dan pre početka trkačkog vikenda na stazi "Mizano" gde se u nedelju vozi trka za Veliku nagradu San Marina.

"Teško mi je da kažem, ali posle 22 sezone, ovo će biti moja poslednja trka u Italiji, pošto se na kraju godine povlačim", rekao je Kapirosi.

"Ovo nije bila laka odluka, ali mislim da je pravo vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da stane. Rekao sam sebi toliko puta 'da’, pa 'ne’, ali ovo je prava odluka. Želim da se zahvalim svima koji su me podržavali i koji su mi ukazali priliku. Uvek sam pokušavao da dam sve od sebe i fantastično sam se provodio”, dodao je Kapirosi.

Tokom karijere, Kapirosi je osvojio dve titule u klasi do 125 kubika, prvu u svojoj debitantskoj sezoni 1990. godine, a drugu odmah naredne godine. Od tada je startovao na ukupno 324 trke i zabeležio 29 pobeda, imao 99 podijuma i 41 pol poziciju. U klasi do 125 kubika imao je osam trijumfa, u dvostruko jačoj 12, a do 500 kubika dve. U kraljevskoj klasi, od 2002. godine do danas pobedio je sedam puta. Ove sezone, Kapirosi brani boje Pramak Dukatija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Casey Stoner predvodi MotoGP vozače u Evropi, velika prednost u odnosu na konkurente

Izvor: Moto.rs, 02.Sep.2011, 12:44

Nakon veoma uspešnog vikenda u Indijani, Casey Stoner predvodi MotoGP vozače ponovo u Evropi. Ovoga puta vozi se trka u Italiji, na obali Jadranskog mora. U pitanju je trinaesta trka ove sezone. Stoner ima veliku prednost u odnosu na konkurente u generalnom plasmanu vozača, ali to neće sprečiti...

Nastavak na Moto.rs...

VN San Marina (2. trening): Šampion uzvratio

Izvor: Sportal.rs, 02.Sep.2011

Uvodni trening za Veliku nagradu San Marina u Kraljevskoj klasi Moto GP šampionata pripao je lideru u generalnom plasmanu

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.