IO FSS: U MSL ostaje 12 klubova

Izvor: B92, 25.Jun.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IO FSS: U MSL ostaje 12 klubova



U Fudbalskoj Superligi i sledeće sezone će se takmičiti 12 klubova, pošto je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odbio da proširi ligu. Incijativu za proširenje pokrenula je Zajednica prvoligaša, uz podršku timova koji su prošle sezone ispali iz lige, pre svih Bežanije, poslednjeplasriane ekipe u sezoni 2007/08, koja je bila najglasnija u zahtevima da se liga proširi.

Superliga će tako ostati na 12 klubova, ali je Fudbalski savez Srbije zadržao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ranije donetu odluku da se liga od sezone 2009/2010 proširi na 16 timova. Tako će sledeće sezone samo jedan tim ispasti iz Superlige, a u isto vreme čak pet članova Prve lige Srbije će dobiti status superligaša.

"Protiv predloga za proširenje glasalo je 15 od 16 prisutnih delegata, a samo je Dragan Đordjević bio uzdržan. Time smo stavili tačku na ovo pitenje", rekao je na konferenciji za novinare potpredsednik FSS-a Tomislav Karadžić.

Karadžić je dodao da je protiv predloga o proširenju lige na kraju glasao i predsednik Zajednice superligaša Dragan Bulić, koji se na takav potez odlučio pošto su mu predočeni argumenti za ostanak lige na sadašnjem broju klubova.

Bulić je, medjutim, pre konferencije za novinare rekao da je Zajednica još jednom preglasana.

"Vodili smo se isključivo sportskim motivima. Želeli smo da takmičenje učinimo interesantnijim. Ovako će mnogi centri ostati bez fudbala, a ne znam kome je to u interesu", rekao je Bulić i izrazio očekivanje da će nova fudbalska vlada imati više razumevanja za Zajednicu.

Karadžić je takođe pretpostavio da će Zajednica ponovo pokrenuti isto pitanje po završetku izbora u FSS-u. "Liči mi na to", rekao je Karadžić.

Nova sezona u Superligi počinje 16. avgusta, a jesenji deo sezone završiće se 10. decembra. Prolećni deo sezone počeće 21. februara i trajaće do 30. maja.

Samo jedan superligaš će izgubiti taj status, u 'elitu' će ući pet članova Prve lige Srbije (ponovo 18 timova u tom takmičenju), a dve najlošije ekipe iz drugog ranga će se u baražu boriti za opstanak. Plasman u Prvu ligu automatski će izboriti pobednici četiri grupe Srpske lige, dok će još dva tima ići u baraž.

Uz odluku o broju klubova u Superligi naredne sezone, Izvršni odbor Fudbalskog saveza je odredio i termin Izborne skupštine te organizacije. Izabran je 15. jul, kada će biti poznato novo rukovodstvo srpske kuće fudbala.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvršni odbor FSS odbio zahtev za proširenje

Izvor: Blic, 25.Jun.2008

Smederevo, Banat i Bežanija definitivno će naredne sezone igrati u Prvoj ligi Telekom Srbija. Ekipe koje su na terenu izgubile mesto u elitnoj diviziji nadale su se da će ih za zelenim stolom pomilovati božja ruka, ali je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio da Meridijan Superliga i naredne...

Nastavak na Blic...

I naredne sezone isti broj klubova u prvoj ligi

Izvor: TV Avala, 25.Jun.2008

Predsednik zajednice prvoligaša Srbije Dragan Bulić izjavio je da će to takmičenje i sledeće sezone brojati 12 klubova, pošto je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije danas odbio da ligu proširi.

Nastavak na TV Avala...

Nema ništa od proširenja

Izvor: Večernje novosti, 25.Jun.2008

Izvršni odbor FS Srbije na sednici u sredu nije prihvatio zahtev Zajednice prvoligaša. Superliga i od avgusta ostaje sa 12 klubova, a od 2009. takmičiće se 16 ekipa

Nastavak na Večernje novosti...

Odluka na novoj vladi

Izvor: Glas javnosti, 26.Jun.2008, 08:37

Ni juče nije stavljena tačka na zahtev Zajednice superligaša o proširenju lige sa 12 na 16 klubova. Iako je Izvršni odbor FSS sa 15 glasova protiv i jednim uzdržanim odbio zahtev „elitnih“ klubova Srbije, potpredsednik srpskog saveza Tomislav Karadžić je najavio da će uskoro i novo rukovodstvo...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.