I Janko u polufinalu

Izvor: RTS, 21.Okt.2011, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Janko u polufinalu

Janko lako do polufinala. Srpski teniser Janko Tipsarević pobedio je u Moskvi Rusa Dmitrija Tursunova sa 2:0 u setovima i plasirao se u polufinale Kupa Kremlja. Naredni protivnik je Nikolaj Davidenko.

Tipsarević je na centralnom terenu bio bolji u dva seta (6:4 6:2) u kojima je uspeo tri puta da oduzme servis protivniku i za jedan sat i 14 minuta privede meč >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kraju. Srpski teniser igraće sutra u polufinalu protiv još jednog domaćeg takmičara, Nikolaja Davidenka.

Sjajni Tipsarević opravdao je zvanje prvog nosioca na turniru i još jednom potvrdio da igra u vrhunskoj formi. Posle samo 75 minuta igre zasluženo je pobedio 40. tenisera sveta i izjednačio skor u međusobnim duelima na 2:2.

Iskusni Tursunov sve je učinio da pred domaćom publikom ostvari uspeh, ali je bio bez šansi protiv veoma raspoloženog protivnika. Tipsarević je potpuno kontrolisao situaciju na terenu, stizao svaku loptu i precizno udarao kada treba, tako da njegova pobeda nije dolazila u pitanje.

Duel je odlučen sedmom gemu drugog seta, kada je Srbin brejkom poveo sa 5:2, a potom rutinski okončao borbu iskoristivši četvrtu meč loptu.

Tipsarević u polufinalu igra protiv bivšeg svetskog broja tri, takođe Rusa Nikolaja Davidenka, koji je pobedio Nemca Mihaela Berera sa 6:3, 6:2. U tri dosadašnja meča Davidenko je uspešniji i vodi sa 2.1.

U polufinalu turnira u Moskvi igraće i branilac titule Viktor Troicki, koji je ranije danas savladao Amerikanca Aleksa Bogomolova sa 2:1. On će u polufinalu igrati protiv francuskog tenisera Žeremija Šardija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janko se revanširao Tursunovu, sve bliže srpsko finale u Moskvi!

Izvor: Blic, 21.Okt.2011

Srpski teniser Janko Tipsarević savladao je Rusa Dmitrija Tursunova sa 6:4, 6:2 u četvrtfinalu turnira u Moskvi. Janko će u polufinalu igrati protiv Nikolaja Davidenka, dok drugi par čine Viktor Troicki i Žeremi Šardi...Tipsarević je bio naoštren za duel sa igračem koji ga je pre nekoliko nedelja...

Nastavak na Blic...

Janko i Viktor u polufinalu Moskve

Izvor: B92, 22.Okt.2011, 00:30

Srpski teniseri Janko Tisparević i Viktor Troicki u subotu će igrati mečeve polufinala "Kupa Kremlja" u Moskvi...Prvi će na teren Viktor Troicki oko 14.30 časova, a njegov protivnik je Francuz Žeremi Šardi sa kojim se Troicki u karijeri dva puta sastajao i po jednom pobeđivao i gubio...Janko...

Nastavak na B92...

Tipsarević u polufinalu Kupa Kremlja

Izvor: Politika, 22.Okt.2011

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u polufinale ATP turnira Kup Kremlja u Moskvi pošto je sinoć u četvrtfinalu savladao Rusa Dmitrija Tursunova a 2:0 u setovima - 6:4, 6:2...Sjajni Tipsarević opravdao je zvanje prvog nosioca na turniru i još jednom potvrdio da igra u vrhunskoj formi. Posle...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.