Hamilton se ne predaje - pol u SAD

Izvor: Mondo, 22.Okt.2016, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton se ne predaje - "pol" u SAD

Vozač Mercedesa Luis Hamilton najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država.

Nije mu se dalo u prethodna četiri pokušaja – ali kad je "gorelo pod nogama" bio je najbrži.

Britanski vozač Luis Hamilton osvojio je prvu "pol" poziciju na stazi u Ostinu pošto je odvezao najbrži krug za 1 minut i 34.999 sekundi. U prethodna četiri pokušaja u Ostinu nije uspevao da osvoji "pol", ali jeste kada se VN SAD vozila u Indijanapolisu 2007. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << godine.

On je za dve desetinke bio brži od klupskog kolege Nika Rozberga (1:35.215) koji je aktuelni lider šampionata sa 313 bodova dok Hamilton ima 280.

Na četiri trke do kraja jasno je koliko je važno za Hamiltona da trijumfuje u nedelju...

U drugom redu nalaze se vozači Red Bula – Danijel Rikardo i Maks Verstapen, dok su u trećem dva Ferarija. Kimi Rajkonen je bio nešto brži od Sebastijana Fetela. Pravilo "dvojki" narušio je Niko Hulkenberg koji je na sedmom mestu, Valteri Botas je osmi, Felipe Masa deveti, a Karlos Sajnc je na desetom mestu.

Trka se vozi u nedelju od 21 čas

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

F1: Hamilton do prvog pola u SAD

Izvor: B92, 22.Okt.2016

Vozač Mercedesa Luis Hamilton počeće sa pol pozicije trku za Veliku nagradu SAD, na kojoj će pokušati da ostane u igri za odbranu titule šampiona Formule 1...Hamilton je najbrži krug prešao za minut i 34,999 sekundi, ispred klupskog kolege i najvećeg rivala u borbi za titulu Nika Rozberga...Britanski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.