Gej ostao bez Adidasa

Izvor: B92, 15.Jul.2013, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gej ostao bez Adidasa

Kompanija Adidas suspendovala je sponzorski ugovor sa američkim sprinterom Tajsonom Gejom, koji je bio pozitivan na doping testu.

"Šokirani smo najnovijim vestima i uprkos pretpostavci nevinosti, dok se ne dokaže suprotno, naš ugovor sa Tajsonom je privremeno suspendovan", kaže se u saopštenju Adidasa.

Po važećem ugvoru, Adidas može da raskine ugovor sa sportistom "ukoliko je posedovao doping supstance, ili bio pozitivan na njih".

Pored Geja, u nedelju je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopšteno da je pozitivan na doping bio i bivši svetski rekorder u sprintu Jamajčanin Asafa Pauel, kao i olimpijska vicešampionka na 4x100 metara Šeron Simpson - oboje su pali na doping testu na šampionatu Jamajke prošlog meseca.

Lađi Dukure: Nisam iznenađen za Geja

Bivši svetski šampion na 110 metara s preponama Francuz LaĐi Dukure nije iznenađen poziotivnim doping nalazom Amerikanca Tajson Geja.

"U suštini, svi znaju da neki sportisti ne piju samo vodu. Ima atletičara koji trce i zalažu se, a ima onih koji bi prečicom da dođu do cilja", rekao je Dukure povlačeći paralelu sa biciklizmom.

Bivši svetski rekorderi u sprintu Amerikanac Tajson Gej i Jamajčanin Asafa Pauel poslednji su u nizu onih koji su bili pozitivni na doping kontroli.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gej ostao bez Adidasa

Izvor: B92, 15.Jul.2013

Kompanija Adidas suspendovala je sponzorski ugovor sa američkim sprinterom Tajsonom Gejom, koji je bio pozitivan na doping testu..."Šokirani smo najnovijim vestima i uprkos pretpostavci nevinosti, dok se ne dokaže suprotno, naš ugovor sa Tajsonom je privremeno suspendovan", kaže se u saopštenju...

Nastavak na B92...

Adidas raskinuo ugovor s Tajsonom Gejom

Izvor: Beta, 15.Jul.2013

BEOGRAD, 15. jula 2013. (Beta) - Kompanija Adidas raskinula je u ponedeljak ugovor sa smeričkim atletičarem Tajsonom Gejom pošto je bivši dvostruki svetski šampion pao na doping-testu..."Šokirani smo tim optužbama, čak i.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.