Busaka šef odeljenja za suđenje FIFA

Izvor: Studio B, 13.Jul.2011, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Busaka šef odeljenja za suđenje FIFA

Svetska fudbalska federacija (Fifa) imenovala je švajcarskog arbitra Masima Busaku za šefa odeljenja za suđenje u toj organizaciji.

Kako navodi Fifa, jedan od glavnih zadataka 42-godišnjeg Busake biće da pripremi kolege za međunarodna takmičenja.

Busaka je 2009. godine sudio finale Lige šampiona, u kojem je Barselona savladala Mančester junajted sa 2:0. U jesen te godine Busaka je dobio tri utakmice suspenzije jer je nepristojno gestikulirao rukom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prema navijačima koji su ga vređali u meču Jang Bojs-Baden.

Busaka je ostao upamćen i po tome što je prošle godine na Mundijalu u Južnoj Africi isključio golmana domaće selekcije u meču protiv Urugvaja. Južnoamerička ekipa je tada pobedila sa 3:0.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Busaka šef odeljenja za suđenje

Izvor: B92, 13.Jul.2011

Svetska fudbalska federacija imenovala je švajcarskog arbitra Masima Busaku za šefa odeljenja za sudjenje u toj organizaciji...Kako navodi Fifa, jedan od glavnih zadataka 42-godišnjeg Busake biće da pripremi kolege za međunarodna takmičenja...Busaka je 2009. godine sudio finale Lige šampiona,...

Nastavak na B92...

Busaka šef odeljenja za suđenje

Izvor: RTS, 13.Jul.2011

Masimo Busaka novi je šef odeljenja za suđenje Svetske kuće fudbala. Zaduženje priznatog švajcarskog sudije biće priprema mlađih kolega za međunarodna takmičenja. ..Svetska fudbalska federacija imenovala je švajcarskog arbitra Masima Busaku za šefa odeljenja za suđenje u toj organizaciji...Kako...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.