Bogosavljević i Rakićeva prvaci BU u šahu

Izvor: Akter, 30.Maj.2015, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogosavljević i Rakićeva prvaci BU u šahu

Velemajstor Boban Bogosavljević i ženski intermajstor Marija Rakić novi su prvaci Beogradskog univerziteta (BU) u šahu posle dvodnevnog "Trofeja Verice i Srećka Nedeljkovića" završenog danas na Mašinskom fakultetu

Bogosavljević je osvojio 6,5 poena iz devet partija, koliko je imao i intermajstor Nikola Nestorović ali i slabije dodatne kriterijume. Treći je bio Miloje Ratković sa pet poena, koliko je osvojio i četvrtoplasirani intermajstor Marko Nenezić.

Poredak >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ostalih učesnika: Miloš Stanković 4,5, Nikola Potpara, Ivan Šarenac i Luka Drašković po 4, Milovan Ratković 3, Vladimir Luković 2,5 poena.

Kod studentkinja, državna prvakinja Marija Rakić osvojila je 7,5 poena. Druga je bila Bogdana Nonković sa 6, a treća Lena Miladinović sa 5,5 poena. Slede: Jovana Erić 5, Anastasija Panić 4, Tamara Marković i Maja Milanović po 3,5, Sneđana Jovičić i Ivana Gajić po 0,5 poena.

Igrano je devet kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim - juče četiri, a danas pet kola.

Prvenstvo BU u šahu igra se kao "Trofej Verice i Srećka Nedeljkovića", poznatih srpskih i jugoslovenskih šahista, naučnih radnika na BU. Srećko je bio internista - kardiolog na Medicinskom fakultetu, a Verica predavač na Mašinskom fakultetu.

Porodica Nedeljković svake godine obezbeđuje deo nagradnog fonda.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogosavljević i Rakićeva prvaci BU

Izvor: B92, 30.Maj.2015

Velemajstor Boban Bogosavljević i ženski intermajstor Marija Rakić novi su prvaci Beogradskog univerziteta (BU) u šahu..Bogosavljević je osvojio 6,5 poena iz devet partija, koliko je imao i intermajstor Nikola Nestorović ali i slabije dodatne kriterijume. Treći je bio Miloje Ratković sa pet poena,...

Nastavak na B92...

Bogosavljević i Rakićeva prvaci Beogradskog univerziteta u šahu

Izvor: Blic, 31.Maj.2015, 16:56

Velemajstor Boban Bogosavljević i ženski intermajstor Marija Rakić novi su prvaci Beogradskog univerziteta (BU) u šahu posle dvodnevnog „Trofeja Verice i Srećka Nedeljkovića" održanog na Mašinskom fakultetu...Bogosavljević je osvojio 6,5 poena iz devet partija, koliko je imao i intermajstor...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.