Barsa - Man junajted (B92, 20.45)

Izvor: B92, 23.Apr.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa - Man junajted (B92, 20.45)



Prva utakmica polufinala Lige šampiona u dvoboju Barselone i Mančester junajteda igra se u sredu uveče na 'Kamp Nou'. Poslednji dolazak engleskog kluba u Kataloniju završi ose velikim slavljem, u finalu ovog takmičenja 1999. godine u sudijskoj nadoknadi vremena Šeringam i Solskjer doneli su titulu prvaka Evrope Aleksu Fergusonu.

Meč sa Junajtedom još jedna je utakmica u kojoj Barselona mora da pobedi. Rajkardov tim ostao je bez domaćih trofeja a tradicija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i statistika iz ove sezone idu na ruku domaćem timu. Blau-grana su bez poraza, pet puta su pobedili na svom stadionu sa gol razlikom 10:1, samo jednom u 14 mečeva sa engleskim klubovima su izgubili, a protiv Mančester junajteda su tri puta igrali pred svojim navijačima. Bilo je 2:0, 4:0 i 3:3.

Sa drgue strane, tri puta su eliminsani iz Lige šampiona posle poraza na Kamp Nou, 2002, 2003. i 2007. godine.

"Statistika je dobra ali to je sve, da biste igrali ozbiljno u Evropi morate da pobeđujete kod kuće," rekao je Rajkard, "Ovo je sjajn test, oni i na strani igraju ofanzivno, imaju sjajne igrače koji se lako navikavaju na svakakve uslove i protivnike."

Rajkard poštuje i Fergusona.

"Ne volim da pričam o tome ko je najbolji ali on zaslužuje takav epitet."

Pujol je suspendovan, Mesi se vratio posle povrede a Markes i Inijesta će, najverovatnije, biti spremni.

"Ovo bi bilo sjajno finale, najatraktivnije, jer se sastaju dva velika kluba koji umeju da igraju fudbal. Premijer liga je jedno uzbudljivo tkamičenje u kojem učestvujemo, imamo čast i da smo u završnici Lige šampiona," rekao je Ferguson koji može da računa na Runija koji se oporavio i igraće napred, najverovatnije sa Parkom i Ronaldom.

Utakmicu sudi Švajcarac Masimo Busaka, počinje u 20.45 uz direktan prenos na televiziji B92.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mesi i Eto pod Vidićevom pratnjom!

Izvor: Blic, 23.Apr.2008

Skoro decenija je prošla otkako su Barselona i Mančester junajted igrali u Ligi šampiona. Mnogo toga se od tadašnjih dva puta po 3:3 promenilo, ali filozofija fudbala, koju gaje ova dva giganta, ostala je ista - gol i napad. Zato će večerašnji duel na stadionu „Kamp nou" (20.45) biti praznik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.