ABA: Mega dobila srpski derbi

Izvor: B92, 01.Dec.2013, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Mega dobila srpski derbi

Košarkaši Mega Vizure i Radničkog igraju od 19h u Smederevu poslednji meč 10. kola regionalne ABA lige. Posle 30 minuta rezultat je 75:73 za domaće.

Mega u ovaj duel ulazi sa pobedom više (skor 4-5), ali i znatno boljim raspoloženjem.

Naime, najbolji pojedinac Kragujevčana ove sezone Muftau Jaru suspendovan je i pitanje je da li će igrati u nastavku sezone za tim Miroslava Nikolića.

Na drugoj strani, Mega Vizura je sve četiri svoje pobede ostvarila u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šest mečeva i u usponu je forme.

Ratko Varda ubacio je prvih pet poena za Megu i tako pokrenuo najmlađi tim u Evropi. Međutim, gosti su se brzo vratili zahvaljujući Marinoviću i Kaliniću i imali su minimalnu prednost u osmom minutu (16:15).

Avramović, Micić i Dangubić su tada pokrenuli odličnu seriju domaćeg sastava. Ekipa Dejana Milojevića do kraja prve deonice napravila je seriju 13-4 i imala je osam poena viška nakon prvih deset minuta (28:20).

U drugoj deonici odbrana Mega Vizure praktično nije postojala. Gosti iz Kragujevca ubacili su u tom periodu čak 34 poena i imali su prednost na poluvremenu (54:50).

Dobra stvar posle suspenzije Jaura je što se u tim posle povrede vratio Birčević koji je do poluvremena ubacio 9 poena uz dve trojke. Probudio se i Sava Lešić sa 10 poena, a Marinović je na poluvremenu imao 8 asistencija.

Sa atraktivnom košarkom i nešto slabijim odbranama nastavilo se i u trećoj deonici. Vasa Micić dominirao je u domaćoj ekipi u svim parametrima, pratio ga je Jokić, dok su na drugoj strani odgovarali Marinović i Lešić. Epilog je bila izuzetno izjednačena utakmica, pa je pred poslednjih deset minuta Mega imala dva poena viška (75:73).
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Mega dobila srpski derbi

Izvor: B92, 01.Dec.2013

Košarkaši Mega Vizure pobedili su Radnički sa 90:87 u dramatičnom meču 10. kola regionalne ABA lige...Tim Dejana Milojevića sada ima po 5 pobeda i poraza, dok je Radnički u nezavidnnoj situaciji sa skorom 3-7...Pobednik u Smederevu odlučen je u samom finišu, a Dušan Mlađan je promašio prvo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.