Regionalni sastanak u Budvi

Izvor: B92, 27.Jan.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalni sastanak u Budvi

Podgorica -- Sastanak ministara inostranih poslova zemalja jugoistočne Evrope biće održan sutra u Bečićima kod Budve, saopšteno je u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore.

Sastanak će, kako je objašnjeno, biti neformalnog karaktera, a glavna tema o kojoj će se razgovarati je saradnja u regionu.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić neće učestvovati na regionalnom sastanku jer boravi u Etiopiji, rečeno je agenciji Beta u Ministrastvu spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije.

Sastanku u Budvi će prisustvovati i ministri inostranih poslova Grčke i Makedonije Dimitrios Drucas i Antonio Milošoski, pa se očekuje da bi oni mogli razgovarati i o pitanju zvaničnog imena Makedonije, što je sporno u njenim odnosima sa Grčkom.

Kako je predviđeno, Makedonija i Grčka treba da o imenu Makedonije počnu razgovore 9. februara u Njujorku.

Simptomatično je da danas po podne u službenu posetu Crnoj Gori dolazi i predsednik Sobranja Makedonije Trajko Veljanovski, koji će sutra razgovarati sa predsednikom crnogorskog parlamenta Rankom Krivokapićem.

Šef grčke diplomatije Drucas, koji je takođe danas u zvaničnoj poseti Crnoj Gori, razgovaraće sa crnogorskim kolegom Milanom Roćenom, a primiće ga i najviši državni zvaničnici te zemlje.

Zvaničnici Crne Gore ranije su u više navrata isticali da bi ta država, s obzirom na njenu politiku i ulogu u regionu, mogla da, kao posrednik, pomogne u rešavanju nekih regionalnih pitanja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić na Samitu Afričke unije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2011

ADIS ABEBA -..Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić boravi u dvodnevnoj poseti Etiopiji, gde u Adis Abebi učestvuje na Samitu Afričke unije...Jeremić je pozvao države članice Afričke unije da podrže sprovođenje sveobuhvatne i nezavisne kriminalističke istrage navoda iz rezolucije Saveta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Crna Gora miri zavađene

Izvor: Danas, 27.Jan.2011

Neformalni ministarski sastanak zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), na temu „Regionalnom saradnjom do zajedničkih ciljeva“, biće održan danas u Budvi, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija.

Nastavak na Danas...

Ministri regiona neformalno u Budvi o saradnji

Izvor: Beta, 28.Jan.2011, 08:40

PODGORICA, 28. januara 2011. (Beta) - Ministri inostranih poslova zemalja-članica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) razgovaraće u petak na neformlanim sastanku u Budvi o saradnji u regionu...Skup će otvoriti Igor Lukšić, premijer Crne Gore koja je predsedavajuća SEECP 2010-11....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.