CG: Hapšenja u Ministarstvu finansija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2017, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Hapšenja u Ministarstvu finansija

Crnogorska policija je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva privela jutros više službenika Ministarstva finansija, zbog slučaja Melgonija - Primorka bar, javila je Televizija Crne Gore.

Portal Vijesti preneo je da je da je u vezi sa tim slučajem izdat nalog za hapšenje ministra savetnika u ambasadi Crne Gore u Briselu Predraga Stamatovića, koji se, kako se navodi, ne nalazi u Crnoj Gori.

Prema nezvaničnim informacijama TVCG, privedeni su vlasnik Krisma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grupe Nebojša Bošković, njegova supruga Biljana Bošković, kao i deset službenika Ministarstva finansija.

Reč je o spornim garancijama koje je država dala preduzeću u iznosu od četiri miliona evra.

Crnogorska vlada je 2010. dala saglasnost za kredit zaključen između NLB Montenegro banke AD Podgorica i preduzeća Melgonija Primorka iz Bara u iznosu od četiri miliona evra, navodno za ulaganje, ali je kredit navodno nenamenski iskorišćen, saopšteno je ranije iz Tužilaštva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLUČAJ MELAGONIJA-PRIMORKA BAR: Hapšenja po Crnoj Gori, gone i ministra savetnika Stamatovića

Izvor: Kurir, 19.Apr.2017

...U vezi s tim slučajem izdat nalog za hapšenje ministra savetnika u ambasadi Crne Gore u Briselu Predraga Stamatovića, koji se, kako se navodi, ne nalazi u Crnoj Gori..Prema nezvaničnim informacijama TVCG, privedeni su vlasnik Krisma grupe Nebojša Bošković, njegova supruga Biljana Bošković,...

Nastavak na Kurir...

Crna Gora: Uhapšeno 12 osoba iz kriminalne grupe

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Apr.2017

Po nalogu Specijalnog tužilaštva u Crnoj Gori je uhapšeno 12 osoba i za još tri se traga. Svi su osumnjičeni za krivična djela - zloupotreba ovlašćenja u privredi i zloupotreba službenog položaja, izvršenih na organizovan način.  U saopštenju tužilaštva se ne navode imena, ali podgorički...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

B.P VIJESTIRefik Bojadžić i još dvije osobe uhapšeni

Izvor: SandzakPress.net, 19.Apr.2017

MINISTAR SAVJETNIK U AMBASADI CRNE GORE U BRISELU PREDRAG STAMATOVIĆ, GENERALNI SEKRETAR ZAJEDNICE OPŠTINA CRNE GORE REFIK BOJADŽIĆ I NEKADAŠI ČLAN BORDA DIREKTORA ELEKTROPRIVREDE BORIS BUŠKOVIĆ, UHAPŠENI SU RANO JUTROS PO NALOGU SPECIJALNOG TUŽILAŠTVA, POTVRĐENO JE TV VIJESTI IZ VIŠE IZVORA. Prema...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.