Tadić se sastao sa Markjoneom

Izvor: Blic, 16.Apr.2012, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić se sastao sa Markjoneom

Kandidat za predsednika Srbije liste "Izbor za bolji život" i lider Demokratske stranke Boris Tadić sastao se danas, uoči svečanog otvaranja kragujevačke fabrike "Fiat automobili Srbija" (FAS), sa generalnim direktorom grupacije "Fiat-Krajsler" Serđom Markjoneom.

Tadić je, na radnom sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa Markjoneom na beogradskom Kalemegdanu, razgovarao o planovima za dalji razvoj fabrike FAS.

FAS je zajednički projekat Vlade Srbije i italijanskog "Fijata" i najveća investicija na tlu Srbije u proteklih nekoliko decenija, vredna oko milijardu evra, od koje se očekuje da značajno doprinese oporavku domaće privrede.

Svečanom otvaranju prisustvovaće premijer Srbije Mirko Cvetković i prvi čovek grupacije "Fijat-Krajsler" Serđo Markione - koji su 29. septembra 2008. potpisali ugovor o osnivanju kompanije FAS, zajedničkog privrednog društva u kojem gigant iz Torina ima 67, a država Srbija 33 odsto udela.

U istoj srazmeri finansirana je ova velika investicija u Srbiji, a po istom principu deliće se i prihodi.

Fabrika automobila u Kragujevcu projektovana je za proizvodnju oko 300.000 automobila godišnje, a trenutno je opremljena za proizvodnju oko 200.000 vozila.

Kompleks u Kragujevcu prostire se na oko 1,4 miliona kvadratnih metara, od čega je više stotina hiljada kvadrata pod krovom, što je najveći objekat te vrste u jugoistočnoj Evropi.

Kao podrška FAS u Kragujevcu, u istom gradu su i tradicionalni Fijatovi dobavljači i kooperanti - "Manjeti Mareli", SIGIT, HTL i "Džonson kontrol", koji su svoje pogone izgradili na mestu bivše kasarne u Grošnici, a nju je za potrebe kompanije ustupilo Ministarstvo odbrane Srbije.

Generalni direktor FAS Antonio Ćezare Ferara ranije je najavio da će serijska proizvodnja modela "fijat 50 L" početi u pogonima fabrike u Kragujevcu tokom sledećeg meseca.

Markjone je početkom marta na svetskoj premijeri "fijata 500 L" na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi rekao da će naredne godine "Fijat" prodati 160.000 automobila novog modela.

Kompanija "Fijat-Krajsler" je početkom februara saopštila da će početna cena modela "500L" biti oko 16.000 evra, a da će se proizvoditi dve benzinske verzije tog vozila i jedna s dizel motorom.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadic i Markjone u Beogradu

Izvor: Radio Centar 987, 16.Apr.2012

Kandidat za predsednika Srbije liste Izbor za bolji zivot i lider Demokratske stranke Boris Tadic sastao se danas, uoci svecanog otvaranja kragujevacke fabrike Fiat automobili Srbija (FAS), sa general..

Nastavak na Radio Centar 987...

Đilas: U Mirijevu se bolje živi (VIDEO)

Izvor: S media, 16.Apr.2012

Nosilac liste "Izbor za bolji Beograd" i zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas, potpredsednik DS Dragan Šutanovac i član Predsedništva DS Božidar Đelić obišli su Mirijevo i poručili da to naselje više nije "slepo crevo" Beograda, već mesto u kome se lepo živi, pre svega zahvaljujući...

Nastavak na S media...

Šutanovac: Strani investitori sigurni u Zrenjaninu

Izvor: Blic, 16.Apr.2012

Strani investitori sigurni su u Zrenjaninu, zahvaljući dobrom radu lokalne samouprave, pokrajinske i republičke vlade i radu predsednika Borisa Tadića, rekao je danas potpredsednik DS Dragan Šutanovac...On je, u okviru predizborne kampanje liste "Izbor za bolji život -Boris Tadić", zajedno sa nosiocem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.