Tadić počeo bilateralne susrete

Izvor: B92, 05.Sep.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić počeo bilateralne susrete

Beograd -- Susretom s ministarkom spoljnih poslova Južnoafričke Republike Boris Tadić započeo seriju bilateralnih susreta u okviru dvodnevne konferencije nesvrstanih.

Predsednik Srbije primio je Maite Nkoanu Mašabanu u Predsedništvu Srbije

Predsednik Srbije potom ima odvojene sastanke sa šefovima diplomatije Alžira, Egipta, Tunisa, Libana, Iraka, kao i sa predsednikom finskog parlamenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Beogradskim skupom Pokreta nesvrstanih, koji pre svega ima svečani karakter, obeležava se pola veka tog pokreta, koji je svoj prvi samit održao pre 50 godina u Beogradu.

U vreme osnivanja, Pokret nesvrstanih imao je pre svega političko-bezbednosni karakter, a danas je više okrenut ekonomskim pitanjima - koja će biti u centru pažnje i u Beogradu.

Dolazak 106 delegacija država sa četiri kontinenta u Beograd prilika je za bilateralne susrete koji su, kad je reč o Srbiji, započeli u nedelju serijom susreta šefa diplomatije Vuka Jeremića sa kolegama iz sedam država.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU je spoljnopolitički prioritet Srbije

Izvor: Beta, 05.Sep.2011

BEOGRAD, 5. septembra 2011. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković razgovorao je u ponedeljak sa ministrima spoljnih poslova zemalja članica Pokreta nesvrstanih i tom prilikom poručio da je za Srbiju najvažnije očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje, kao i da je spoljnopolitički...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.