Tadić dobitnik nagrade Polak

Izvor: Blic, 25.Jul.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić dobitnik nagrade Polak

Predsedniku Srbije Borisu Tadiću sutra će u Pragu biti uručena prestižna nagrada ''Polak'', za doprinos demokratskim i ekonomskim reformama u centralnoj i istočnoj Evropi.

Među dobitnicima tog priznanja, ustanovljenog 1994. godine do sada su bili i bivši premijeri Srbije i Češke Zoran Đinđić i Vaclav Kalus, kao i bivši predsednik Poljske Leh Valensa.

Nagradu dodeljuje Američki institut za političke i ekonomske studije u Pragu, koji je osnovao Fond >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za Američke studije iz Vašingtona, u partnerstvu sa Univerzitetom Čarls i Univerzitetom Džordžtaun.

Predsednik Srbije je dobitnik više međunarodnih priznanja. Između ostalog, Tadić je prošle godine u Bohumu dobio nagradu "Štajger" - za poštenje, otvorenost, ljudskost i toleranciju, u kategoriji Evropa.

Pre tri godine je bio jedan od dobitnika nagrade "Kvadriga", koja se na Dan nemačkog jedinstva dodeljuje pojedincima za vizionarstvo, hrabrost, odgovornost i angažman kojim svet postaje bolji.

Predsedniku Srbije je pre tri nedelje u Sarajevu uručen i orden Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini, koji ta organizacija dodeljuje liderima regiona za doprinos pomirenju.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić dobitnik nagrade Polak

Izvor: Studio B, 25.Jul.2011

Predsedniku Srbije Borisu Tadiću u Pragu biće uručena prestižna nagrada ''Polak'', za doprinos demokratskim i ekonomskim reformama u centralnoj i istočnoj Evropi...Među dobitnicima tog priznanja, ustanovljenog 1994. godine do sada su bili i bivši premijeri Srbije i Češke Zoran Đinđić i Vaclav...

Nastavak na Studio B...

Tadić za ponos, nagrada nagradu stiže

Izvor: Radio 021, 25.Jul.2011

Predsedniku Srbije Borisu Tadiću sutra će u Pragu biti uručena prestižna nagrada "Polak", za doprinos demokratskim i ekonomskim reformama u centralnoj i istočnoj Evropi.

Nastavak na Radio 021...

Tadić će u Pragu primiti nagradu za promociju demokratije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jul.2011, 08:36

Predsjedniku Srbije Borisu Tadiću danas će u Pragu biti uručena nagrada Vašeka i Ane Marije Polak za promociju slobode, demokratije i tržišne ekonomije u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Češko-američku nagradu dodijeljuje Američki institut za političke i ekonomske studije u Pragu - zajednički...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.