Tadić: Razmatra se datum za kandidaturu

Izvor: S media, 03.Nov.2009, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Razmatra se datum za kandidaturu

"Strategijski cilj Srbije je punopravno članstvo u EU i naša zemlja veoma pažljivo razmatra najpogodniji datum za zvanično podnošenje kandidature", izjavio je danas predsednik Srbije Boris Tadić u razgovoru sa predsednikom Predstavničkog doma Belgije Patrikom Devalom.

Tadić očekuje podršku Belgije evropskim integracijama Srbije tokom belgijskog predsedavanja EU u drugoj polovini 2010. godine, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Govoreći o saradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srbije sa Haškim tribunalom, predsednik Tadić je rekao da će država nastaviti da u potpunosti sarađuje sa tribunalom i podsetio da je Srbija izručila 44 optuženih za ratne zločine.

"Naša zemlja intenzivno traga za preostalim optuženima", rekao je Tadić i dodao da će državni organi učiniti sve da uhapse Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Premijer Cvetković razgovarao sa Devalom

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković razgovarao je sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Kraljevine Belgije Patrikom Devalom kome je, predstavljajući prioritete Srbije u oblasti evropskih integracija, preneo da očekuje da će Belgija podržati jačanje odnosa Evropske unije sa Srbijom.

U saopštenju Vlade Srbije navodi se da je Deval istakao da čvrsto veruje da će Srbija od početka sledeće godine biti stavljena na "belu šengen" listu i da će njeni gradjani moći da bez viza putuju u zemlje Evropske Unije.

Na sastanku je konstatovano da Belgija i Srbija imaju dobre odnose, ali da postoji prostor za produbljivanje saradnje na svim poljima i da ova poseta predsednika Predstavničkog doma Parlamenta Belgije sa delegacijom predstavlja novi impuls razvoju političkih, ekonomskih i drugih oblika bilateralne saradnje.

Kad je reč o ekonomskoj saradnji, potrebno je da se učine dodatni napori da se ona unapredi, rečeno je na sastanku.

U tom smislu, premijer Cvetković je istakao da su pozitivna iskustva kompanija iz drugih zemalja članica Evropske Unije koje su već prisutna na našem tržištu, najbolja preporuka za investitore iz Belgije da dodju i da ulažu u Srbiju, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić razgovarao sa belgijskim parlamentarcima

Izvor: EMportal, 02.Nov.2009, 20:00

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić razgovarao je danas sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Belgije Patrikom Devalom o nastavku procesa evropskih integracija i o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom.

Nastavak na EMportal...

Partneri sa Italijom

Izvor: Kurir, 03.Nov.2009

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da postoji mogućnost da Srbija pre kraja godine podnese kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji. - Trenutno veoma pažljivo razmatramo najpogodniji datum za zvanično podnošenje kandidature i vrlo je verovatno da će se to dogoditi pre kraja godine...

Nastavak na Kurir...

Cvetković: Srbija očekuje podršku Belgije

Izvor: Večernje novosti, 03.Nov.2009

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas u razgovoru sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Kraljevine Belgije Patrikom Devalom, da očekuje da će Belgija podržati jačanje odnosa Evropske unije sa Srbijom.

Nastavak na Večernje novosti...

Tadić: Kandidati za EU krajem 2009

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2009

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da postoji velika verovatnoća da Srbija do kraja godine podnese kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji..."Mi sada vrlo pažljivo razmatramo koji datum bi bio najbolji za zvanično podnošenje zahteva za kandidaturu i postoji velika verovatnoća da ćemo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Srbija očekuje podršku Belgije

Izvor: RTS, 03.Nov.2009

Predsednik Tadić i premijer Cvetković izjavili, tokom odvojenih susreta sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Belgije, da očekuju da Belgija podrži jačanje odnosa Evropske unije sa Srbijom...Strategijski cilj Srbije je punopravno članstvo u Evropskoj uniji i naša zemlja veoma pažljivo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.