SRPSKA POLITIČKA SCENA

Izvor: Kurir, 26.Jan.2012, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA POLITIČKA SCENA

Srpsko nacionalno veće: Izbori i na Kosovu BEOGRAD - Predstavnici Skupštine Zajednice opština Kosova i Metohije i Srpskog nacionalnog veća podržali su juče održavanje referenduma na severu Kosova i zatražili od države da na celoj teritoriji pokrajine održi parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore. Oni su ocenili da su Srbi sa Kosova jedinstveni u stavu da treba održati referendum o tome da li prihvatiti kosovske institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na severu Pokrajine.

Srpsko nacionalno veće: Izbori i na Kosovu

BEOGRAD - Predstavnici Skupštine Zajednice opština Kosova i Metohije i Srpskog nacionalnog veća podržali su juče održavanje referenduma na severu Kosova i zatražili od države da na celoj teritoriji pokrajine održi parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore. Oni su ocenili da su Srbi sa Kosova jedinstveni u stavu da treba održati referendum o tome da li prihvatiti kosovske institucije na severu Pokrajine.

Samuel Žbogar: Novi specijalni predstavnik

BRISEL - Evropski savet potvrdio je danas imenovanje bivšeg slovenačkog šefa diplomatije Samuela Žbogara na mesto specijalnog predstavnika Evropske unije na Kosovu, saopšteno je iz sedišta EU.

Žbogar će ovu funkciju obavljati uporedo s funkcijom šefa Kancelarije EU u Prištini.

Vuk Jeremić: Većina za kandidaturu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je većina evropskih zemalja već sada donela odluku da podrži dodeljivanje statusa kandidata Srbiji u martu, ali da smo daleko od toga da možemo reći da je on zagarantovan. Jeremić je, nakon sastanka sa italijanskim ministrom spoljnih poslova Đuliom Tercijem, rekao da u ovom trenutku nije zahvalno predviđati ishod narednih sastanaka ministara spoljnih poslova EU.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.