Pripreme za referendum se privode kraju

Izvor: Blic, 08.Feb.2012, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za referendum se privode kraju

Pripreme za sprovođenje referenduma u četiri opštine na severu Kosova i Metohije privode se kraju, izjavio je danas član opštinske komisije za sprovođenje referenduma zadužen za odnose sa javnošću u Zvečanu Ljubomir Radović.

"Komisije u opštinama su počele sa radom, glasački materijal je u štampi i biće odštampan do sutra. Iz Opštinske uprave su ažurirali biračke spiskove i rade druge tehničke poslove", rekao je Radović za televiziju Most.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pojasnio da je reč o "četiri referenduma u četiri severne opštine i da su pitanje, procedura i propisi isti".

"Pitanje da li prihvatate institucije tzv. države Kosovo je takvo, jer se na gradjane i naše institucije vrši pritisak da prihvate institucija kvazi države iz Prištine", kazao je Radović i dodao da se svima pruža mogućost da se odgovorima "da" ili "ne" o tome izjasne na referendumu.

"Čitave strategije pravljene su za rešavanje pitanja i uvek bez Srba koji ovde žive i bez uvažavanje njihove volje", kazao je Radović objašnjavajući zašto se referendum organizuje kada se "odgovor na pitanje zna unapred".

Prema njegovim rečima, najveći broj listića biće štampan na srpskom jeziku ćirilicom, a opštinske komisije bi trebalo da odrede koliko će listića biti štampano i na albanskom.

"O regularnosti glasanja brinu komisije, a pozvani su domaći i strani posmatrači", rekao je Radović i dodao da će glasanje biti obavljeno na istim glasačkim mestima kao i do sada, uglavnom u školama.

Kako je naveo, 14. i 15. februara za kada je predviđeno da se održi referendum glasaće se na 82 glasačka mesta u četiri opštine na severu Kosova, a pravo glasa imaće oko 35.500 birača.

Povezane vesti: Ninić: Referendum odmah odložiti Predsednik opštine Zubin Potok predlaže referendum DPA: Ponašanje Albanaca biće istovetno ponašanju Srba Srbin iz Žača povređen kamenjem, napadač uhapšen

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo: Pri kraju priprema referenduma u paralelnim općinama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2012

Pripreme za provodjenje referenduma u četiri paralelne općine na sjeveru Kosova privode se kraju, izjavio je danas član općinske komisije za  provodjenje referenduma zadužen za odnose sa javnošću u u Zvečanu Ljubomir Radović. Prema njegovim riječima, najveći broj listića bit će  štampan...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Pripreme za referendum pri kraju

Izvor: B92, 08.Feb.2012

Zvečan, Kosovska Mitrovica -- Pripreme za referendum u četiri opštine na severu Kosova su pri kraju, izjavio je član opštinske komisije u Zvečanu Ljubomir Radović..."Komisije u opštinama su počele sa radom, glasački materijal je u štampi i biće odštampan do sutra. Iz Opštinske uprave su...

Nastavak na B92...

Listići za referendum i na albanskom

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2012

Glasački materijal za predstojeći referendum u srpskim opštinama na severu Kosova i Metohije biće odštampan do sutra, a moguće je da deo listića bude štampan i na albanskom jeziku, rekao je član opštinske komisije za sprovođenje referenduma u Zvečanu Ljubomir Radović..."Najveći broj listića...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.