Izvor: B92, 07.Sep.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Peticija protiv prodaje NIS-a

Novi Sad -- Liga socijaldemokrata Vojvodine počeće sutra akciju prikupljanja potpisa građana za peticiju povodom privatizacije NIS-a.

Štandovi za prikupljanje potpisa biće postavljeni u centru grada na početku Zmaj Jovine ulice, kod Futoške pijace i kraj Tržnog centra "Merkator" na Limanu. Poslanik te stranke Bojan Kostreš je na sednici Skupštine Srbije izjavio da LSV nije protiv privatizacije NIS-a ali je naglasio da "ta privatizacija treba da bude učinjena na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tenderu, pa ko da najbolju ponudu neka i privatizuje NIS".

Poslanici LSV-a najavili su da će glasati protiv energetskog sporazuma "ne zato što su protiv saradnje naše zemlje sa Rusijom i ne zato što se protive dolasku gasovoda 'Južni tok' u Srbiju, nego zbog toga što smatraju da za privatizaciju NIS-a mora da se dobije mnogo više od predviđenih 400 miliona evra".

Liga neće podržati energetski sporazum i zbog toga što se, prema Kostreševim rečima, nigde u njemu ne spominje obeštećenje Vojvodini jer "Vojvodini po Ustavu treba do 31. decembra da bude vraćena imovina u koju spada i 'Naftagas' pa ako pre toga ta kompanija bude prodata, Vojvodina mora da bude adekvatno obeštećena".

Na sajtu Vlade Srbije juče je objavljen izveštaj revizorske kuće "Dilojt i Tuš" prema kojem je vrednost NIS-a procenjena na 2,2 milijarde evra. Prema energetskom sporazumu Srbije i Rusije, koji bi trebalo da bude ratifikovan ovog meseca, predviđena je izgradnja gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju i prodaja ruskom partneru "Gaspromu" 51 odsto kapitala NIS-a za 400 miliona evra, uz investicije od pola milijarde evra u srpsku kompaniju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KOSTREŠ: BILO BI SULUDO PRODATI NIS ZA 400 MILIONA EVRA

Izvor: Kurir, 07.Sep.2008

SRBOBRAN, 7. SEPTEMBRA (SRNA) - Zamjenik predsjednika Lige socijaldemokrata Vojvodine /LSV/ Bojan Kostreš smatra da bi bilo "suludo" da pregovarački tim Srbije pristane na privatizovanje NIS-a po ponuđenoj cijeni od 400 miliona erva, pošto prema zvaničnoj procjeni ova kompanija vrijedi 2,2 milijarde...

Nastavak na Kurir...

Kostreš: Vojvodini pripada milijardu evra od prodaje NIS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2008, 11:37

NOVI SAD - Zamenik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Radio Novi Sad da Naftna industrija Srbije ne sme da bude provatizovana po ponuđenoj ceni od 400 miliona evra, pošto prema zvaničnoj proceni ta kompanija vredi 2 milijarde 200 miliona evra...Pored naftne bušotine u Srbobranu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

LSV priprema peticiju protiv privatizacije NIS-a

Izvor: Kurir, 08.Sep.2008

NOVI SAD, 8. septembra 2008. (Beta) - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) počela je u Novom Sadu prikupljanje potpisa za peticiju protiv najavljene privatizacije Naftne industrije Srbije i energetskog sporazuma sa Rusijom. Predsednik Gradskog odbora LSV Aleksandar Jovanović rekao je novinarima da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.