Kuper u Prištini možda iduće nedelje

Izvor: Blic, 27.Jan.2012, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuper u Prištini možda iduće nedelje

PRIŠTINA - Posrednik Evropske Unije u dijalogu izmedju Prištine i Beograda, Robert Kuper, mogao bi iduće nedelje da dodje na Kosovo, ukoliko putem video konferencije ne postigne dogovor sa prištinskim pregovaračkim timom o nastavku dijaloga.

Prema portalu „Kosovatajmsa", Kuper nije juče došao u Prištinu, ne samo zbog toga što zbog nevremena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije mogao da stigne, već i zbog činjenice da nije bilo značajnijeg napretka u razgovorima u Beogradu.

"Veoma mali napredak je postignut u Beogradu tokom sastanka Kupera sa predstavnicima beogradskog tima", rekao je anonimni evropski diplomata, objašnjava „Kosovatajms".

Prema ovom portalu, šef beogradskog tima Borislav Stefanović neće da se odrekne Rezolucije 1244 u regionalnom predstavljanju Kosova.

Kuper je bio u sredu u Beogradu, gde je sa Stefanovićem razgovarao o nastavku dijaloga, odnosno o mogućnosti regionalnog predstavljanja Kosova.

Nakon boravka u Beogradu, saopšteno je da će Kuper posetiti Prištinu u četvrtak, ali se po pisanju prištinskih medija, on vratio u Brisel zbog vremenskih neprilika koje nisu dozvolile da avion sleti na aerodrom u Prištini.

Zvaničnici u Briselu su najavili da će Kuper sa šeficom prištinskog tima Editom Tahiri biti razgovarati putem video linka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuperova poseta Prištini odložena zbog neuspeha u Beogradu

Izvor: EMportal, 27.Jan.2012

Jedan od razloga za nedolazak posrednika EU Roberta Kupera u Prištinu, osim lošeg vremena je i taj što u Beogradu nije postignut napredak u razgovorima o regionalnom predstavljanju Kosova, prenosi agencija Kosovatajms.

Nastavak na EMportal...

Kuper posreduje na daljinu

Izvor: RTS, 27.Jan.2012

Posrednik EU Robert Kuper razgovarao sa Editom Tahiri. Umesto u Prištini, Kuper i Tahirijeva razgovarali putem video-linka. Poseta posrednika EU odložena jer nije postignut napredak o pitanju regionalnog predstavljanja Kosova. Tahiri rekla da je odbila srpske predloge koje joj je izneo Kuper...Posrednik...

Nastavak na RTS...

Kuper razgovarao sa Tahiri putem video linka

Izvor: S media, 27.Jan.2012

Posrednik EU Robert Kuper razgovarao je danas video linkom sa šeficom pregovaračkog tima Prištine Editom Tahiri, rečeno je u pres službi Tahirijeve...Rasmusen: Bez smanjenja Kfora..Uhapšen Srbin osumnjičen za ubistvo kosovskog policajca..Stefanović: Priština plasira neistine (VIDEO)..Kuper je...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.