Dačić: Sa Tadićem danas ili sutra

Izvor: S media, 08.Maj.2012, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sa Tadićem danas ili sutra

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da veruje u nastavak dosadašnje saradnje sa DS i najavio da će sa liderom te stranke Borisom Tadićem tokom dana ili sutra razgovarati o načelnom dogovoru o budućoj vladi i politici koju bi trebalo zajedno da vode.

"Nema razloga za skrivenu politiku. Ako se saglasimo o opštim pitanjima, uveren sam da će dogovor biti brzo postignut i da neće biti potrebe da koalicija na čijem sam čelu pristupa dogovorima sa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bilo kim drugim", rekao je Dačić.

Dinkić podržava Tadića u drugom krugu!

Tadić: Prihvatam Nikolićev poziv na TV duel (VIDEO)

Koštunica pisao Nikoliću

On je ponovio da nikada nije rekao da sastav vlade mora da se unapred odredi već samo da je logično da ukoliko želimo da podržimo jednog od predsedničkih kandidata onda podrška mora biti dvosmerna i da obuhvati zajednički rad na formiranju parlamentarne većine na svim nivoima na kojima je moguće".

"To znači da jedino na čemu smo insistirali jeste da li imamo potvrdu o načelnom dogovoru o formiranju zajedničke vlade koja bi ispoštovala naš izborni rezultat", naveo je Dačić i naglasio da u tom smislu ne vidi nikakav razlog da u razgovore ulazi sa nekim drugim pre nego sa DS i Tadićem.

"Bili smo pouzdani partneri i očekujem da u toku dana ili sutra razgovaram sa Tadićem", kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, politička pitanja su važna ali je "najbitnije da vidimo ima li podrške da zajedno pravimo vladu".

"Nije to trgovina niti ucena ali ja ovo pitam ponovo - zašto biste podržali nekoga bez neke garancije", poručio je on.

Kako je istakao, SPS nudi jedinostavni princip - "zajedno ćemo raditi na formiranju vlade i dati podršku u drugom krugu predsedničkih izbora a svi razgovori o personalnim pitanjima mogu da sačekaju period posle 20.maja".

"Ako neko želi sa nama onda treba da to jasno kaže", dodao je Dačić.

Premijersko mesto nije ucena

Upitan da li želi premijersko mesto odgovorio je da to nije ucena već samo misli da to može da bude realna raspodela snaga, ali da prioritet treba da ima DS a tek potom njegova koalicija kao druga po snazi, ako se postigne dogovor.

"To ne znači da tu funkciju želimo po svaku cenu. Za mene je najbitnije da smo mi drugi najbitniji faktor u eventualnoj vladajućoj koaliciji", zaključio je Dačić uz napomenu da sa svojim koalicionim partnerima, bez obzira na razliku u nekim temama, uvek usaglašava pristupe važnim političkim rešenjima.

(Tanjug)

Foto: Beta, arhiva
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić očekuje dogovor sa Tadićem

Izvor: RTS, 08.Maj.2012

Verujem u nastavak dosadašnje saradnje sa DS-om, rekao lider SPS-a Ivica Dačić i najavio da će sa liderom te stranke Borisom Tadićem tokom dana ili sutra razgovarati o načelnom dogovoru o budućoj vladi i politici koju bi trebalo zajedno da vode. ..Lider SPS Ivica Dačić rekao je da veruje u nastavak...

Nastavak na RTS...

Dačić danas ili sutra s Tadićem o vladi

Izvor: Akter, 08.Maj.2012

Lider SPS-a Ivica Dačić veruje u nastavak dosadašnje saradnje sa DS-om i najavio da će sa Borisom Tadićem tokom dana ili sutra razgovarati o budućoj vladi

Nastavak na Akter...

Dačić: Braćo Romi, računajte na nas! (FOTO)

Izvor: S media, 08.Maj.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić i predsednik gradskog odbora SPS-a Aleksandar Antić obišli su danas naselje Vojni put u Zemunu gde su prisustvovali obeležavanju trećeg dana slave Ðurđevdan, razgovarali sa predstavnicima romske nacionalne zajednice i obećali im bolji...

Nastavak na S media...

Dačić se sastaje sa Tadićem

Izvor: RTS, 09.Maj.2012, 01:52

Lider SPS-a Ivica Dačić najavio za sredu susret sa Borisom Tadićem i razgovor o nastavku dosadašnje saradnje sa DS-om. ..22.25 - Lider SPS-a Ivica Dačić potvrdio za RTS da će u sredu razgovarati sa liderom DS Borisom Tadićem o budućoj vladi i saradnji. ..Lider SPS Ivica Dačić rekao je da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.