DODIK: RS NEMA KORISTI OD BIH!

Izvor: Kurir, 09.Avg.2011, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK: RS NEMA KORISTI OD BIH!

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik najavio je danas za septembar sastanak rukovodstva SNSD-a i SDS-a, kao i svih predstavnika tog entiteta u državnim organima kako bi razmatrali vezano za poziciju RS-a u BiH, za koju je rekao da ekonomski šteti tom entitetu.

Dodik je na pres konferenciji u Banjaluci najavio za 2. i 3. septembar sastanak na koji će pozvati "sve imenovane predstavnike Srba s namerom da konsolidujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << naš politički pristup u BiH".

"Mi odavno nemamo korist od BiH. Naša ekonomija trpi zbog BiH i na gubitku smo. U septembru ćemo izaći pred parlament o tome koliko finansijski košta RS ovakva BiH i da nam nije to potrebno. Mi mislimo da nam nije potrebno i to ćemo dokazati na računu", rekao je Dodik, kako je navela agencija Fena.

S tim u vezi, Dodik je izneo i podatak da Federacija BiH duguje RS-u oko 68 miliona konvertibilnih maraka od indirektnih poreza. Predsednik RS je takođe ponovio da ne spori teritorijalni okvir BiH, u skladu s Dejtonom, ali i ne poštuje "arogatnu silu visokih predstavnika koji govore šta se mora da radi u BiH".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: BiH ekonomski škodi Srpskoj

Izvor: Vesti-online.com, 09.Avg.2011

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je za 2. i 3. septembar sastanak rukovodstva političkih stranaka u RS i predstavnika tog entiteta u državnim organima, kako bi razmatrali sva pitanja vezana za poziciju RS u BiH, za koju je utvrdio da ekonomski šteti tom entitetu..."Mi odavno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Dodik: RS nema koristi od BiH

Izvor: S media, 09.Avg.2011

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je za septembar sastanak predstavnika tog entiteta u državnim organima, kako bi razmatrali poziciju RS-a u BiH. ..Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata najavio je za septembar sastanak rukovodstva SNSD-a i SDS-a,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.