Završen 38. Fest

Izvor: Blic, 28.Feb.2010, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen 38. Fest

Nagradu „Eritrocit“ za najbolji film prikazan u takmičarskom programu 38 Festa „Evropa van Evrope“ dobio je hrvatski film „Metastaze“ reditelja Branka Šmita, čijom projekcijom je zatvoren festival za koji je karte kupilo oko 90.000 gledalaca - saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Nagrada FIPRESCI Srbija pripala je izraelskoj antiratnoj drami „Liban" Samjuela Maoza. Udruženje filmskih novinara i kritičara nagradu Nebojša Đukelić dodelilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je filmu Širom otvorenih očiju Haima Tabakmana.

Žiri u kome su radile kritičarke Alisa Simon i Dubravka Lakić i glumica Labina Mitevska dodelio je nagradu „Eritrocit" Branku Šmitu za „znalačku režiju i snažan psihološki portret ljudi sa društvenih margina". Odluka srpskog Ministarstvo kulture da učestvuje u ovoj hrvatsko bosanskoj koprodukciji za Šmita je odmah bila odličan znak.

- Priča je prepoznatljiva i može da se smesti u svaku urbanu dušu i kvart, da se preslika u svaki deo tranzicije i sveta u kome živimo - rekao je Šmit.

Fest je protekao bez festivalskog sjaja i jasnog koncepta, uz obilje dobrih naslova. I na kraju, ali ne na poslednjem mestu, premijera filma „Koriolan" Ralfa Fajnsa čiji je početak snimanja posle mnogo odlaganja zakazan za drugu polovinu marta, a odvijaće se u Beogradu, najavljena je za otvaranje 39. Festa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reditelju Branku Šmitu uručena nagrada 38. Festa

Izvor: NaDlanu.com, 28.Feb.2010

BEOGRAD, 28. februara 2010. (Beta) - Hrvatskom reditelju Branku Šmitu večeras je uručena nagrada za film "Metastaze" koji je proglašen najboljim ostvarenjem na 38. Festu, u takmičarskom programu "Evropa van Evrope". ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Zatvoren 38. FEST

Izvor: Vesti-online.com, 28.Feb.2010

Uručenjem "Politikine" nagrade za najbolji film u takmičarskom programu Festa "Evropa van Evrope" hrvatskom reditelju Branku Šmitu i projekcijom njegovog filma "Metastaze" u velikoj dvorani Sava centra, večeras je zvanično završen 38. Fest...Članica žirija Dubravka Lakić istakla je da je nagrada...

Nastavak na Vesti-online.com...

Branku Šmitu uručena nagrada 38. Festa

Izvor: S media, 01.Mar.2010, 01:56

Hrvatskom reditelju Branku Šmitu uručena je nagrada za film "Metastaze" koji je proglašen najboljim ostvarenjem na 38. Festu, u takmičarskom programu "Evropa van Evrope". ..Film "Metastaze", snimljen u hrvatsko-bosansko-srpsko koprodukciji, nagradu je dobio za "znalačku režiju i snažan psihološki...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.