Poginuo mladić u fabrici Fiat

Izvor: B92, Tanjug, 21.Jul.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo mladić u fabrici "Fiat"

Beograd -- Tokom izvođenja radova na sanaciji krova fabrike "Fiat automobili Srbija" u Kragujevcu je jutros smrtno nastradao Boris Čavrak (24) iz Vrbasa.

Kako B92 saznaje od predsednika Samostalnog sindikata "Fiata" Zorana Mihajlovića, mladić je radio na popravci fabričkog krova kada je pao sa visine veće od 20 metara.

Nesreća se dogodila jutros oko 6.20. A inspektor rada u Kragujevcu Ljubiša Petković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naložio je zabranu daljih radova na sanaciji krova u pogonu gde je Čavrak izgubio život.

"Usmeno sam naložio zabranu nastavka radova", rekao je inspektor Petković Tanjugu i dodao da se i sam popeo na krov i da tada nije video zaštitnu užad i opasače.

Zbog toga je, kako je naveo, zatražio dokumentaciju od firme "Zormont", koja je izvođač radova, o propisanim bebzednosnim uslovima rada.

Iako je prvobitno novinarima saopšteno da je Čavrak radnik firme "Trimo", Petković je rekao da je nesrećni mladić radio za firmu "Zormont", koju je angažovala firma "Trimo", kao i da je sa krova pao na ivicu parkiranog kamiona i polomio kičmu.

Predsednik Upravnog odbora "Zastave vozila" Aleksandar Ljubić izjavio je da svi radnici imaju zaštitnu opremu, odnosno zaštitno uže, zaštitni opasac i šlem, ali da nikome nije poznato zašto je Čavrak jutros nije koristio.

Kako B92 saznaje u kragujevačkoj policiji, istraga je još uvek u toku, a detaljnije informacije o ovom slučaju biće saopštene naknadno tokom dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poginuo mladić u Kragujevcu

Izvor: RTS, 21.Jul.2010

Poginuo dvadesetpetogodišnji mladić, kada je pao sa krova fabrike "Zastava", radeći na njegovoj sanaciji. ..Dvadesetpetogodišnji radnik iz Vrbasa, koji je radio na sanaciji krova u "Zastavi", pao je jutros i poginuo, potvrdio je za RTS predsednik Samostalnog sindikata "Zastava automobila" Zoran Mihajlović...Mladić...

Nastavak na RTS...

Poginuo mladić u fabrici Fijat u Kragujevcu

Izvor: Blic, 21.Jul.2010

Boris Čavrak (24) iz Vrbasa poginuo je jutros kada je pao sa krova, prilikom rada na sanaciji krova u fabrici Fijat automobili Srbija (FAS), izjavio je Tanjugu predsednik Upravnog odbora Grupe "Zastava vozila" Aleksandar Ljubić...Izrazivši žaljenje zbog izgubljenog mladog života, Ljubić je rekao...

Nastavak na Blic...

Kragujevac: Pogibija u FIAT-ovoj fabrici

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jul.2010

Dvadesetpetogodišnji mladić iz Vrbasa poginuo je tokom izvođenja radova na sanaciji krova fabrike "FIAT automobili Srbija" (FAS) u Kragujevcu...Predsednik Samostalnog sindikata FAS-a Zoran Mihajlović rekao je da je nastradali mladić radio na popravci krova fabričke hale kada je pao sa visine veće...

Nastavak na Vesti-online.com...

TRAGEDIJA U KRAGUJEVCU - Poginuo radnik u „Fijatu"!

Izvor: Press, 21.Jul.2010

Boris Čavrak (24), student mašinstva iz Vrbasa, nastradao dok je radio na sanaciji krova fabrike automobila u Kragujevcu. Nesrećni mladić posle pada sa visine od 10 metara preminuo na licu mesta Boris Čavrak (24), student iz Vrbasa koji je radio na...

Nastavak na Press...

Pao s krova "Zastave" u Kragujevcu i poginuo

Izvor: Glas javnosti, 22.Jul.2010, 07:22

KRAGUJEVAC -U nesreći koja se dogodila u fabrici Fijat automobili Srbija poginuo je radnik beogradskog preduzeća "Zormont" Boris Čavrik (24) iz Vrbasa, rečeno je  u inspekciji rada u Kragujevcu...Mladić je radio na demontaži krova hale u pogonu Mehanička obrada i pao je sa visine devet metara...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.