Urađena deseta transplantacija srca

Izvor: Blic, 16.Okt.2014, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urađena deseta transplantacija srca

Noćas i tokom današnjeg dana u Kliničkom centru Srbije urađene su dve nove transplantacije i to srca i bubrega.

Ovo je deseta uspešno obavljena transplantacija srca, ka\u u KCS.

Pacijent B.R. (50. godina) koji je imao progresivno popuštanje srčane funkcije, poslednja tri meseca proveo je u bolnici pod lekarskim nadzorom. Transplantaciju srca na Klinici za kradiohirurgiju KCS obavio je tim pod vođstvom prof. dr Miljka Ristića. Stanje pacijenta posle transplantacije je stabilno.

Operaciju transplantacije bubrega, pacijentu M. M. (28 godina), na Klinici za Urologiju KCS obavlja tim pod vođstvom prim. dr Čedomira Topuzovića, saop[tavaju iy KCS.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još dve transplantacije u KCS

Izvor: B92, 16.Okt.2014

Noćas i danas u Kliničkom centru Srbije urađene su dve nove transplantacije, presađivanje srca i bubrega...Ovo je deseta uspešno obavljena transplantacija, navodi se u saopštenju Kliničkog centra Srbije...Pacijent B.R. (50) koji je imao progresivno popuštanje srčane funkcije, u bolnici je pod...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.