Obama: SAD pooštravaju sankcije Rusiji

Izvor: Blic, 11.Sep.2014, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: SAD pooštravaju sankcije Rusiji

Američki predsednik Barak Obama saopštio je danas da će SAD pooštriti sankcije Rusiji u oblasti odbrane, finansija i energetike zbog "ilegalnih akcija" Moskve u Ukrajini.

"Sprovodimo nove mere u svetlu prošlomesečnih ruskih akcija čiji je cilj dalje destabilizovanje Ukrajine, među kojima je prisustvo teško naoružanih ruskih vojnika na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istoku Ukrajine", rekao je Obama i dodao da će jačanje sankcija još više politički i ekonomski izolovati Kremlj.

Te mere su koordinirane sa EU, koja je prethodno takođe, odlučila da uvede novu rundu sankcija Rusiji, preneo je AFP.

Vašington, prema Obaminim rečima, pomno prati sprovođenje sporazuma Moskve i Kijeva o prekidu vatre, ali tek treba da vidi neoborive dokaze da je Rusija odustala od napora da destabilizuje Ukrajinu.

Američki predsednik je ponudio Moskvi izbor - da se povuče iz Ukrajine i da joj se ublaže sankcije ili da uđe u dublji konflikt sa Zapadom.

"Ukoliko Rusija u potpunosti ispuni svoje obaveze, sankcije mogu biti povučene", rekao je Obama. "Ako, umesto toga, nastavi sa agresivnim akcijama i kršenjem međunarodnog prava, posledice će biti sve teže".

Rojters je, u međuvremenu, javio, pozivajući se na dobro obavešten izvor, da SAD planiraju da uvedu sankcije Zberbanci, najvećoj ruskoj banci i da dodatno ograniče drugim bankama pristup američkom kapitalu.

SAD su u julu izolovale na američkom tržištu kapitala i zaduženja pet ruskih banaka - VTB banku, Gasprombanku, Moskovsku banku, VEB i Rusku poljoprivrednu banku.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Evropska Unija,   Vašington

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD pooštravaju sankcije Rusiji

Izvor: B92, 11.Sep.2014

Američki predsednik je saopštio da će SAD pooštriti sankcije Rusiji u oblasti odbrane, finansija i energetike zbog "ilegalnih akcija" Moskve u Ukrajini..."Sprovodimo nove mere u svetlu prošlomesečnih ruskih akcija čiji je cilj dalje destabilizovanje Ukrajine, među kojima je prisustvo teško naoružanih...

Nastavak na B92...

Obama: SAD pooštrava sankcije Rusiji! A posledice će biti sve teže!

Izvor: Press, 11.Sep.2014

"Sprovodimo nove mere u svetlu prošlomesečnih ruskih akcija čiji je cilj dalje destabilizovanje Ukrajine, među kojima je prisustvo teško naoružanih ruskih vojnika na istoku Ukrajine", rekao je Obama i dodao da će jačanje sankcija još više politički i ekonomski izolovati Kremlj. ..Te mere...

Nastavak na Press...

Nariškin: SAD bi našle drugi povod

Izvor: Akter, 12.Sep.2014, 12:19

Predsednik ruske Dume (donjeg doma parlamenta) Sergej Nariškin izjavio je danas da su SAD iskoristile ukrajinsku krizu za uvođenje sankcija Rusiji.."Postoji izjava po kojoj bi, da nije bilo pucnja u Sarajevu, bilo drugih izgovora i povoda da se počne Prvi svetski rat, i to je slično onom što se...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.