Kinezi tuže Apple zbog Siri

Izvor: B92, 09.Jul.2012, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi tuže Apple zbog Siri

U Kini je podneta tužba protiv američke kompanije Apple zbog njihove aplikacija Siri.

Tužbu je podnela lokalna firma SZNT (Shanghai Zhizhen Network Technology) koja ističe da je razvila i patentirala svog virtuelnog asistenta "Sijao iRobot" (Xiao iRobot) koji nudi funkcije relativno slične Siri i funkcioniše na iOS-u i Androidu, pre Applea.

Prema podacima kineske Kancelarije za intelektualno vlasništvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iRobot je patentiran 2004. godine, dok je Siri 2007. godine razvila istoimena mlada kompanija koju je Aooke kupio 2010. godine.

Iz kineske firme je saopšteno da se od Applea traži pre svega da obustavi kršenje njenog patenta i plati sudske troškove, kao i da će ako sud potvrdi da je Apple izvršio kršenje patenta, biti tražena i finansijska kompenzacija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kinezi tuže Apple

Izvor: S media, 09.Jul.2012

Tužbu je podnela lokalna firma SZNT koja ističe da je razvila i patentirala svog virtuelnog asistenta "Sijao iRobot" koji nudi funkcije relativno slične Siri i funkcioniše na iOS-u i Androidu, pre Applea...Koliko vredi naziv iPad?..LG lansirao svoju "Siri"..Samsungu odbijena žalba..Prema podacima...

Nastavak na S media...

Siri zamucala: Kinezi tuže Apple zbog nje

Izvor: Mondo, 10.Jul.2012, 10:26

U Kini je podneta nova tužba protiv kompanije Apple, ovog puta zbog njenog glasovnog asistenta Siri.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.