Japanci se opraštaju od Wii konzole

Izvor: B92, 03.Okt.2013, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanci se opraštaju od Wii konzole

Japanski proizvođač konzola za videoigre, Nintendo, saopštio je da će obustaviti proizvodnju svoje konzole Wii za japansko tržište, ali da će nastaviti međunarodnu proizvodnju.

Prestanak proizvodnje na domaćem tlu omogućiće Nintendu da se fokusira na stvaranje njenog naslednika, prenosi portal Klix.ba.

"Naša nova generacija konzole Wii U već je na tržištu i omogućava korisnicima da igraju igre originalno stvorene za Wii. Ovo je deo tranzicije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naših proizvoda ka novim modelima", izjavio je Nintendov predstavnik za AFP.

Kompanija će nastaviti proizvodnju Wii-ja u inostranstvu, zajedno sa jeftinijom verzijom, Wii mini.

Od izlaska na tržište, 2006. godine, konzola Wii je prodata u više od 100 miliona primeraka širom sveta.

Svojim lansiranjem Wii je uzburkao tržište konzola, stavljajući naglasak na porodično orjentisano igranje pomoću bežičnih kontrolora opremljenih acelerometrima.

Kontrolori su podstakli proizvodnju igara u kojima igrači mogu imitirati pokrete u nekom sportu ili svirati neki muzički instrument.

Konzolu Wii U, Nintendo je lansirao prošle godine, a analitičari tvrde da je nedostatak igara kompaniju ostavio bez prihoda kojima su se nadali nakon što je prodaja konzole 3DS bila prilično razočaravajuća u inosranstvu.

Nintendo je trenutno zostao u ratu sa Sonyjem i Microsoftom, proizvođačima konzola PlayStation i Xbox, kada je reč o dominaciji na tržištu konzola vrednom 44 milijarde dolara godišnje.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Japanci se opraštaju od Wii konzole

Izvor: B92, 03.Okt.2013

Japanski proizvođač konzola za videoigre, Nintendo, saopštio je da će obustaviti proizvodnju svoje konzole Wii za japansko tržište, ali da će nastaviti međunarodnu proizvodnju...Prestanak proizvodnje na domaćem tlu omogućiće Nintendu da se fokusira na stvaranje njenog naslednika, prenosi portal...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.