FT - Džobs je osoba godine

Izvor: B92, 24.Dec.2010, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FT - Džobs je osoba godine

Za Times je to možda Mark Cukerberg, ali osoba godine po Financial Timesu je Stiv Džobs, generalni direktor kompanije Apple.



Ova godina je nesumljivo bila jako dobra za Apple. Posle lansiranja iPada koji je, osim što se jako uspešno prodaje, po mnogima zauvek promenio IT tržište i uveo novu kategoriju tablet računara, Apple je ove godine izbacio i novi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iPhone, koji i pored početnih problema i zamerki vezano za antenu, takođe rekorder u prodaji.

Iako je privreda SAD-a i dalje u recesiji, Apple je, pod vođstvom Džobsa, uspeo da godinu završi i te kako uspešno, logika je kojom su se vodili iz Financial Timesa. On se u javnosti pojavio prvi put kada je bio još mlađi nego osnivač Facebooka sada, i tri decenije kasnije i dalje ima jak uticaj u IT svetu.

Iako je Bil Gejts bogatiji, on se povukao, pa je "gospodin Džobs onaj u koga su sada upereni reflektori", navode u Financial Timesu.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stiv Džobs ličnost godine

Izvor: S media, 25.Dec.2010, 17:58

U današnje vreme direktori tehnoloških firmi su poput celebritija. Prošle nedelje magazin Time imenovao je osnivača i direktora Facebooka Mark Zuckerberga osobom godine. Sada je ugledni Financial Times tu titulu dodelio Steveu Jobsu...Razlog ovoj odluci je samo jedan i on se zove - iPad. U članku...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.