Izvor: Mikro - PC World, 23.Jan.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija sakupljanja elektronskog otpada

Kompanija SET i Peta beogradska gimnazija iz Beograda, uz podršku Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, Skupštine grada Beograda i opštine Palilula, organizovali su akciju prikupljanja elektronskog i električnog otpada. Akcija pod nazivom „Reciklaža nije blamaža – recikliraj za sebe, za Beograd i za svet“ počinje 26. januara na Svetski dan edukacije mladih o životnoj sredini i trajaće do sredine juna ove godine. Tokom ove akcije učenici Pete beogradske gimnazije će prikupljati elektronski i električni otpad, koji će zatim sortirati i ubacivati u specijalne kontejnere za skladištenje e-otpada, postavljene na svakom spratu gimnazije. Na kraju školske godine, kompanija SET će nagraditi odeljenja i pojedince koji budu najvredniji u sakupljanju. SET (strategija ekološke trgovine) je prva kompanija u Srbiji koja ima postrojenje za reciklažu elektronske i električne opreme. Formiranju i pokretanju pogona za reciklažu prethodilo je opsežno istraživanje Instituta Mihailo Pupin. Oprema za reciklažu nabavljena je iz Nemačke i po svojim performansama odgovara svim evropskim standardima. Jedan od idejnih tvoraca ove akcije, profesor Šimon Đarmati, izrazio je zadovoljstvo što je ova zamisao o reciklaži naišla na dobar prijem i izrazio nadu da će ona pokrenuti sve škole u Beogradu da daju svoj doprinos očuvanju životne sredine. (A.S.)Pošaljite vaš komentar

Nastavak na Mikro - PC World...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Akcija sakupljanja elektronskog otpada u Petoj beogradskoj gimnaziji

Izvor: Economy.rs, 23.Jan.2009

Kompanija SET i Peta beogradska gimnazija, uz podrsku Ministarstva zivotne sredine i prostornog planiranja, Grada Beograda i Opstine Palilula organizovali su akciju prikupljanja elektronskog i elektricnog otpada.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mikro - PC World. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mikro - PC World. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.