Rešenja testa iz matematike

Izvor: Bor030.net, 20.Jun.2015, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenja testa iz matematike

Drugog dana polaganja male mature budući srednjoškolci polagali su test iz matematike. Na sajtu Ministarstva prosvete objavljena su rešenje testa.

Download (PDF, 426KB)

Đaci sutra, poslednjeg dana male mature, polažu kombinovani test sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije.

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je da je jučerašnji, prvi deo završnog ispita protekao regularno, čemu su se, kako je istakao, svi nadali. Izlaznost >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << na ispit iz srpskog (maternjeg jezika), prema podacima iz sedamnaest školskih uprava je 98,16 odsto.

Ove godine imamo približno 69.000 osmaka i oko 74.000 mesta u srednjim školama, a đake i sutra čeka kombinovani test sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni u petak, 19. juna a konačni 25. juna. Upis je 6. i 7. jula.

Ove godine je novina što završni ispit nosi 30 bodova, za 10 manje nego lani. Uspeh u školovanju boduje se sa maksimalnih 70 bodova.

Na završni ispit izlaze svi osmaci, pa i oni koji su polagali prijemni ispit za upis u specijalizovane srednje škole, kao i polaznici programa funkcionalnog obrazovanja odraslih.

(Tanjug / Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osmaci polažu test iz matematike

Izvor: Bor030.net, 20.Jun.2015

U osnovnim školama u Srbiji tačno u 10.00 sati budući srednjoškolci počeli su da rešavaju test iz matematike, u okviru obaveznog završnog ispita...Osmaci imaju dva sata da reše test, a posle podneva očekuju se rezultati i ključ za bodovanje zadataka, na sajtu Ministarstva prosvete...Ministar...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.