Izvor: Scandal.rs, 05.Mar.2015, 09:47 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Kelj sa dimljenim mesom
Sastojci:
1 glavica kelja
250 g pilećeg filea
250 g dimljenog pilećeg mesa ili dimljene šunke
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 kašika mešavine suvog biljnog začina
2 kašike brašna
3,5 dl vode
ulje (za prženje)
soli i bibera
Za prilog:
500 g krompira
Priprema:
1. Crni luk sitno iseći i propržiti u šerpi na malo >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << ulja dok ne omekša.
2. Zatim dodati pileći file iseckan na kocke, pržiti nekoliko minuta, pa dodati dimljeno pileće meso takođe iseckano na kocke.
3. Kada meso porumeni, u šerpu ubaciti sitno isečenu glavicu kelja i beli luk. Začiniti po ukusu, pa naliti sa 2 dl vode. Poklopiti i ostaviti da se kuva oko 20 minuta.
4. Za to vreme pomešati brašno sa 1,5 dl vode, promešati žicom.
Finalni postupak:
1. Krompir iseći na polovine i skuvati u posoljenoj vodi sa malo ulja.
2. Kelj sa dimljenim mesom servirati uz kuvan krompir.
Izvor i foto: Lepota i zdravlje