Kelj sa dimljenim mesom

Izvor: Scandal.rs, 05.Mar.2015, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kelj sa dimljenim mesom

Sastojci:

1 glavica kelja

250 g pilećeg filea

250 g dimljenog pilećeg mesa ili dimljene šunke

3 čena belog luka

1 glavica crnog luka

1 kašika mešavine suvog biljnog začina

2 kašike brašna

3,5 dl vode

ulje (za prženje)

soli i bibera

Za prilog:

500 g krompira

Priprema:

1. Crni luk sitno iseći i propržiti u šerpi na malo >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << ulja dok ne omekša.

2. Zatim dodati pileći file iseckan na kocke, pržiti nekoliko minuta, pa dodati dimljeno pileće meso takođe iseckano na kocke.

3. Kada meso porumeni, u šerpu ubaciti sitno isečenu glavicu kelja i beli luk. Začiniti po ukusu, pa naliti sa 2 dl vode. Poklopiti i ostaviti da se kuva oko 20 minuta.

4. Za to vreme pomešati brašno sa 1,5 dl vode, promešati žicom.

Finalni postupak:

1. Krompir iseći na polovine i skuvati u posoljenoj vodi sa malo ulja.

2. Kelj sa dimljenim mesom servirati uz kuvan krompir.

Izvor i foto: Lepota i zdravlje

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.