Stabilne cene stoke

Izvor: S media, 14.Mar.2010, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stabilne cene stoke

Na lozničkoj pijaci je protekle sedmice povećana ponuda žive stoke različitih vrsta, ali i dalje nije bilo goveda, dok je znatno više nudjeno stočne hrane, uz značajno povećanje cene stočnog brašna.

Stučnjak za stočarstvo u Zavodu za poljoprivredu u Loznici Gordana Vujaklija je ocenila za da je ponuda domaćih životinja, po neporomenjenim cenama, bila znatno bogatija i raznovrsnija u odnosu na prethodnu sedmicu, kako po vrstama, tako i po kategorijama.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je precizirala da su prasad od 15 kilograma nudjena po 200 dinara za jedinicu mere, za one od 15 do 25 kilograma je traženo 180 dinara, nazimad su mogla da se kupe po 160, dok su krmače izlučene iz priploda koštale 85 dinara kilogram.

Zbog nezainteresovanosti kupaca na pijaci, tovljene svinje u klasi se prodaju klaničarima po ceni od 100 do 120 dinara za kilogram, objasnila je Vujaklija dodajući da su ovce nudjene po ceni od 110 do 130, jagnjad od 200 do 230, a dviske po 180 dinara kilogram, kao i jarad.

Prema njenim rečima, već duže vreme soja u zrnu se nudi po 35 dinara, pšenica po 13, a ječem od 13 do 14 dinara kilogram, ali ga proizvodjači radije koriste za ishranu svoje stoke, nego za prodaju.

Bala sena je nudjena po 150, a slame po 80 dinara, dok je pakovanje stočnog brašna od 30 kilograma koštalo 350 dinara.

To je 50 dinara više nego ranije, a štočno brašno još će poskupljivati, zbog toga što mlinovi ne rade, jer na tržistu ima dovoljno ranije samlevenog hlebnog brašna, objasnila je Vujaklija.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stabilne cene stoke, poskupelo stočno brašno

Izvor: Kurir, 14.Mar.2010

LOZNICA, 14. mart (Tanjug) - Na lozničkoj pijaci je protekle sedmice povećana ponuda žive stoke različitih vrsta, ali i dalje nije bilo goveda, dok je znatno više nuđeno stočne hrane, uz značajno povećanje cene stočnog brašna. Stučnjak za stočarstvo u Zavodu za poljoprivredu u Loznici Gordana...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.