Miloševićev brat savetuje Ruse za pruge

Izvor: TvojPortal.com, 20.Apr.2011, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloševićev brat savetuje Ruse za pruge

20.04.2011.  Izvor: Mc Portal
Bivši ambasador Srbije u Moskvi i brat pokojnog predsednika Srbije Slobodana Miloševića, Borislav Milošević, prihvatio je ponudu „Ruskih železnica“ da bude njihov savetnik.


Iskusni diplomata, ali i privrednik, Milošević će biti savetnik generalnog direktora kompanije „Zarubež stroj tehnologije“, jedine firme ćerke „Ruskih železnica“ koja će se baviti direktno realizacijom ruskog kredita od 800 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << dolara za srpsku železnicu, pišu današnje Novosti.
Od ponedeljka Milošević će biti na novom poslu, a od njega se očekuje da pomogne u realizaciji dogovora koji je u petak postignut u Beogradu.
Zahvaljujući bogatoj biografiji, odličnom obrazovanju i izvanrednom ruskom jeziku Milošević je poznat i cenjen čovek u Rusiji. Pre mesec dana Ruski državni trgovinsko-ekonomski univerzitet u Moskvi dodelio mu je počasni doktorat. Poslednjih godina radio je kao savetnik nekoliko kompanija u Moskvi. Iako mu je nuđeno rusko državljanstvo nije želeo da menja svoje pa je i dalje državljanin Srbije.
- Svestan sam da mi novi posao neće biti lak. Biću zadovoljan ako mogu da doprinesem da se u planiranim rokovima realizuje ruski kredit, izgrade planirani železnički objekti i remontuje pruga. Do sada je problem bilo to što je rusko Ministarstvo finansija insistiralo i dalje insistira da se napravi kompletna projektna dokumentacija za celokupnu gradnju, pa da tek onda pošalju sredstva - kaže za „Novosti“ Borislav Milošević.
Borislav Milošević, brat pokojnog predsednika Srbije Slobodana Miloševića, godinama je bio u međunarodnom sektoru Centralnog komiteta SKJ. Pratio je Tita na mnogim međunarodnim skupovima i prevodio mu na pregovorima sa najvišim sovjetskim rukovodiocima. Diplomatsku karijeru počeo je sedamdesetih godina u Moskvi. Kasnije je bio ambasador Jugoslavije u Alžiru a posle raspada Jugoslavije i ambasador naše zemlje u Rusiji. Pre toga, devet godina radio je, u nekada velikoj izvoznoj kompaniji „Intereksport“.

Izvor: http://www.novosti.rs

Borislav Miloševićsavetnikruske železnice

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavak pregovora o ruskom kreditu

Izvor: RTV Pink, 20.Apr.2011

. . . Pomoćnik ministra finansija Zoran Ćirović izjavio je danas da očekuje nastavak pregovora o realizaciji ruskog kredita od 800 miliona dolara za srpsku železnicu u narednih mesec dana i da će projektna dokumentacija biti završena na vreme. .

Nastavak na RTV Pink...

Otvoren pogon lesonita u Kuršumliji

Izvor: TvojPortal.com, 20.Apr.2011

19.04.2011. Autor: N.M. | Izvor: Južne vesti | . KURŠUMLIJA – U fabrici „Simpo ŠIK Kuršumlija“ otvorena je fabrika lesonita, koja će uposliti 522 radnika.. Prema rečima generalnog direktora „Simpo ŠIK Kuršumlije“ Ljubomira Ilkića, već je potpisan ugovor za izvoz vredan 5 miliona...

Nastavak na TvojPortal.com...

Nastavak pregovora o realizaciji ruskog kredita

Izvor: Glas javnosti, 21.Apr.2011, 07:06

BEOGRAD - Pomoćnik ministra finansija Zoran Ćirović izjavio je da očekuje nastavak pregovora o realizaciji ruskog kredita od 800 miliona dolara za srpsku železnicu u narednih mesec dana i da će projektna dokumentacija biti završena na vreme...Ćirović, koji je na čelu radne grupe za realizaciju...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.