Peter Podlunšek – Challenger 37

Izvor: TangoSix.rs, 04.Jul.2015, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peter Podlunšek – Challenger 37

Peter Podlunšek je najbolji akrobatski pilot Slovenije.
U poslednjih 17 godina titulu najboljeg u državi osvajao je 8 puta. Prvi put je poleteo jedrilicom kada je imao 16 godina, počeo je sa motornim letenjem na 21. rođendan da bi se tri godine kasnije (1994.) posvetio akrobatskom letenju. Na svom prvom takmičenju osvojio je treće mesto.
Sa ukupno 450 sati akrobatskog letenja, Peter se u Red Bull Air Raceu takmiči u Challenger kategoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << – drugom nivou najatraktivnijeg vazduhoplovnog sporta na planeti.
Drugom nivou posmatrano iz ugla trenutne Red Bull podele, što nikako ne treba uzeti kao odrednicu kvaliteta.
Peterov najbolji rezultat je treće mesto u Challenger kupu 2014. godine iznad Rovinja. Foto: Dragan TrifunovićStaza koja se leti je ista. Letelice takođe. Spoj ugaone brzine i G sile je podjednako neprijatan kako Masterima tako i Challengerima. Peter sigurno ima dodatni hendikep jer dolazi iz manje zemlje, trenutno ima manje resursa a Red Bull i dalje nema jasne kriterijume kako se avanzuje u elitu.
Svejedno, Adria region ima svog predstavnika koji učestvuje, bori se, i na sve načine pokušava da pronađe način kako da uđe u  Mastere.
Petera smo intervjuisali danas odmah po sletanju nakon nastupa u kvalifikacionoj rundi. Ispričao nam je o poteškoćama koje je imao tokom leta, novim sponzorima, pojasnio nam je kako funkcioniše „dvoligaški“ princip Red Bull Air Racea i zakazao sledeće viđenje za sedam dana u Varaždinu

 
Svi postovi iz Budimpešte:

The post Peter Podlunšek – Challenger 37 appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tri minuta sa svetskim prvakom: Nigel Lamb

Izvor: TangoSix.rs, 05.Jul.2015, 17:17

Trenutni šampion Red Bull Air Race svetskog šampionata, Nigel Lamb, jedan je od najuspešnijih i cenjenijih pilota u istoriji ovog sporta..Za sada za pojasom ima dve titule svetskog prvaka, jednu 2010. godine, drugu 2014..Odlikuje ga precizan stil letenja i disciplina tokom cele sezone. Rođen je u...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.