Spremno dočekujemo goste

Izvor: Blic, 09.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremno dočekujemo goste

Prema nekim očekivanjima srpsku prestonicu bi tokom predstojeće "Univerzijade” moglo da poseti više od 15.000 gostiju iz inostranstva. Kako bi spremno dočekala goste i pružila im priliku se lepo provedu i što bolje upoznaju grad Turistička organizacija Beograda spremila je bogat program za ovo leto.

- U ponudi imamo 20 različitih programa, a neke ćemo u toku Univerzijade intezivirati. Pošto će sportisti u toku takmičenja imati veoma malo slobodnog vremena, u samom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Univerzitetskom selu ćemo postaviti info pult sa svim sadržajima koje smo spremili. Tako će sportisti moći lako da se informišu. Inače, pultovi će biti postavljeni i u osam hotela u kojima će biti smešteni novinari, delegacije i ostali gosti Univerzijade. Takođe, svim turistima delićemo „Beogradske pasoše". Sa njima će imati popuste na obilaske muzeja, zoološkog vrta, koncertnih dvorana, pozorišta, restorana, galerija, knjižara i mnogih drugih mesta. Koliko znam, i gradski prevoz će biti besplatan za sve koji imaju propusnicu Univerzijade, ali to još nije definitivno - priča Jasna Dimitrijević, direktor TOB.

Tokom trajanja najmasovnijeg studentskog takmičenja, polasci za panoramska razgledanja znamenitosti Beograda će biti organizovana i iz "Belvila”.

- Za sportiste će četiri puta u toku dana autobus kretati iz samog sela. Međutim, četiri puta dnevno će i sa Trga Nikole Pašića biti organizovana ista tura i to običnim, ali i autobusom sa otvorenim krovom. Naravno, tokom vožnje putnici će biti u prilici da slušaju DVD vodiča, koji će im govoriti o svim objektima pored kojih prolaze. Taj program će moći da se sluša na nekoliko stranih jezika - kaže Jasna Dimitrijević.

Veoma zanimljivu turu može predstavljati i obilazak Dvorskog kompleksa na Dedinju, ali i razgledan1je prestonice sa reka.

- Razgledanje Dvorskog kompleksa na Dedinju, u okviru koga se nalaze Kraljevski i Beli dvor biće organizovano preko vikenda i to dva puta dnevno. Veoma zanimljiva je i plovidba brodićem, koja će organizovati četiri puta na dan. Ako pojedine delegacije ne budu mogle da se usklade sa planiranim terminima određenih tura, mi ćemo, u dogovoru sa njima, organizovati posebne polaske. To naravno važi za sve sadržaje koje imamo u programu - kaže Dimitrijević.

Osim tura sa brodićem i autobusom, turisti će imati priliku i da se šetajući upoznaju sa glavnim gradom. Tako će, takođe, u četiri dnevna termina, gosti moći da vide i od vodiča čuju priču i starom Zemunu i objektima u užem centru grada. Utoku najvećeg studenstkog takmičenja održavaće se i nekoliko izložbeno - prodajnih postavki starih zanata i rukotvorina i to u Čika Ljubinoj ulici, a biće organizovana i grupna razgledanja Skadarlije.

Mamac za turiste

Po nekim procenama samo na koncert čuvenog australijskog rok benda u prestonicu je došlo oko 20.000 stranaca, a od tog broja čak četvrtina su bili državljani Bugarske. Zbog toga su se organizatori manifestacije ponudili da odštampaju 20.000 brošura TOB, „Dobrodošli u Beograd", na bugarskom jeziku, kako bi posetioce mogli da se informišu o programima razgledanja grada i turističkim atrakcijama.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ceo grad otvorena pozornica

Izvor: Danas, 10.Jun.2009, 02:37

Beograd će tokom Univerzijade biti ne samo sportska, već i kulturna prestonica, budući da će mladi sportisti, delegacije, novinari i gosti iz više od 140 zemalja imati priliku da uživaju u bogatoj turističkoj ponudi Beograda, koju je za tu priliku osmislila Turistička organizacija Beograda. Na...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.