Velika škola za male odbojkaše u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2017, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika škola za "male" odbojkaše u Kikindi

Muški odbojkaški klub Kikinda jedan je od najuspešnijih u Srbiji u mlađim kategorijama. Međutim, planovi kikindskih stručnjaka su da se u narednom periodu ženska odbojka afirmiše na najbolji mogući način.

Muška ekipa odbojkaškog kluba "Kikinda" ove godine se takmiči u Prvoj vojvođanskoj ligi i prema rečima trenera Milana Radosavčeva to je trenutna realnost kikindske odbojke. Iako je kikindski sastav prilično >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << borben, ipak je razlika u godinama u odnosu na druge ekipe primetna, tako da je nedostatak iskustva veliki problem.

Međutim, to je važna životna lekcija, smatra Radosavčev imajući u vidu da je reč o kadetskoj selekciji, koja je prethodne sezone u pionirskoj konkurenciji osvojila prvo mesto u Vojvodini i drugo u Srbiji, te na pravi način stiče iskustvo za buduće poduhvate.

"Važno je da ovu, sada već kadetsku ekipu, pripremimo da ponovi uspehe koje je ostvarila u pionirskoj kategoriji", kaže trener Radosavčev. On dodaje da je pitanje da li će ta ekipa nastupiti i u juniorskoj konkurenciji onako kako su to radile prethodne generacije uspešnih mladih odbojkaša, s obzirom na to da se završava školska godina, a deca nakon toga napuštaju Kikindu.

Kikindska odbojka ima mogućnosti, smatra Radosavčev, ali napominje da je za takmičenje na višem rangu potrebno dovođenje nekoliko iskusnijih igrača, za koje klub nema novca, te su usredsređni isključivo na rad sa mlađim kategorijama.

"Pre 4 godine smo napravili veliki projekat "muški i ženski Odbojkaški klub Kikinda" u okviru kojeg smo napravili "Školu odbojke Kikinda", a zatim smo otvorili škole odbojke po selima: Veliko selo, Nakovo, Rusko selo i Kozarci", kaže Radosavčev, a zatim podvlači da je cilj da se sa decom radi u mlađim uzrastima, te da Kikinda postane poznata ne samo po muškoj već i po ženskoj školi odbojke.

Milan Radosavčev je od maja ove godine imenovan za selektora pionirske reprezentacije Vojvodine. U narednom periodu očekuje se da se što više dečaka uključi u svet odbojke, što se može ostvariti preko kampa koji bi trebalo da bude održan upravo u Kikindi. Tako bi bila urađena dobra selekcija, nakon brojnih testiranja dečaka i devojčica.

Zanimljivo je to da po statističkim podacima od ukupnog broja devojčica koje se bave sportom u Srbiji, više od 70 odsto njih trenira odbojku. To je dokaz da je odbojka vodeći sport u našoj zemlji, što su nebrojeno puta dokazali reprezentativci i reprezentativke ostvarivši sjajne rezultate na svetskim takmičenjima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.