Izvor: RTS, 28.Jun.2022, 18:21

Srpski odbojkaški klubovi dobili rivale u evrokupovima

Žrebom u Evropskom radiodifuznom centru u Luksemburgu srpski odbojkaški klubovi dobili su rivale u evrokupovima.
Prvak Srbije u ženskoj konkurenciji Crvena zvezda u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv finskog Polki Kusama. Prvi meč će se odigrati 19. oktobra u Beogradu, a revanš 26. oktobra u Finskoj.

U konkurenciji odbojkašica biće odigrana dva kola i dva pobednika drugog kola kvalifikacija izboriće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << plasman u grupnu fazu.
Šampion Srbije u muškoj konkurenciji je Vojvodina, a Novosađani su izborili plasman u grupnu fazu elitnog takmičenja. Kada je reč o CEV kupu, odbojkaši Partizana će u šesnaestini finala igrati protiv pobednika duela između nemačkog Heršinga i poraženog tima u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (9. i 16. novembra).
Crvena zvezda će u prvom kolu Kupa CEV igrati protiv poražene ekipe u duelu 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona u kom se sastaju Mladost Brčko (BiH) i Lindaren Amrisvil iz Švajcarske.
Radnički iz Kragujevca u prvom kolu Kupa CEV igraće protiv poražene ekipe iz 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
Utakmice prvog kola na programu su 12. i 19. oktobra.
Odbojkašice Železničara iz Lajkovca će u šesnaestini finala CEV kupa na megdan nemačkom Šverinu (14. i 21. decembra).
U konkurenciji odbojkašica u Kupu izazivača Jedinstvo iz Stare Pazove će igrati u šesnaestini finala (14. i 21. decembar) protiv pobednika dvomeča 1. kola između slovačkog Brusna i letonske Rige.
Ub će u prvom kolu igrati protiv kiparskog Apolon Limasola, dok će Tent igrati protiv rumunskog Rapida iz Bukurešta. Mečevi prvog kola će se odigrati 23. i 30. novembra.
Odbojkašice Partizana igraće u BVA Kupu, a pobednik će u prvom kolu Kupa izazivača igrati protiv belgijskog Šalu Šepel Lez Erlemona.
Odbojkaši Spartaka iz Subotice naštupiće u BVA Kupu, a pobednik će u prvom kolu Kupa izazivača (12. i 19. oktobra) igrati protiv norveškog Vikinga iz Bergena.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

IZ DRUGOG PLANA: Zvezda dovela napadača iz Crne Gore (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2022, 14:03

Potpis samo formalnost...FK Crvena zvezda je u potrazi za napadačem koji bi predstavljao kapitalno pojačanje u borbi za Ligu šampiona, prvo kroz kvalifikacije, a zatim i za Superligu Srbije , čiji naredni šampion ide direktno u elitu...Čekajući golgetera crveno-beli su pronašli mladog napadača...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.