Srpska odbojka dobija novi trenažni centar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2017, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska odbojka dobija novi trenažni centar

Ovog meseca navršava se godinu dana od kada je Zoran Gajić izabran za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije. Trofejni trener i nekadašnji selektor naše reprezentacije ponosan je na dosadašnje rezultate rada saveza, a najviše na pronalaženje sponzora Odbojkaških liga Srbije.

Kao svoj najveći uspeh na mestu predsednika OSS-a, Gajić navodi ostvarivanje saradnje sa "Bankom Poštanske štedionice", koja je prošlog meseca i zvanično postala sponzor Odbojkaških liga Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Našli smo novog sponzora lige, što je najvažnije, tako da će klubovima biti mnogo lakše jer neće plaćati suđenja "Super liga", kao ni Prva liga Srbije i Prva B liga. Uspeli smo da nađemo sponzora opreme, tako da nećemo plaćati opremu. U fazi smo rešavanja pitanja generalnog sponzorstva jer nas dosadašnji sponzor "Vip" napušta posle 10 godina, a ovom prilikom im zahvaljujem na pomoći srpskoj odbojci", kaže Gajić.

Jedan od prioriteta Odbojkaškog saveza Srbije je izgradnja "Nacionalnog doma odbojke", koji bi doprineo poboljšanju uslova za trening i daljem razvoju jednog od najtrofejnijih sportova u našoj zemlji.

"U toku je pronalaženja lokacije za "Nacionalni trenažni centar", a novac će biti obezbeđen za rešavanje ovog pitanja, koje je od suštinskog značaja za budući razvoj odbojke", objašnjava Gajić.

Međutim, glavna prepreka procvatu srpske odbojke je loša finansijska situacija u klubovima, koja dovodi do slabijeg kvaliteta domaćeg prvenstva i sve manje zainteresovanih za odbojku. Uzrok tome Zoran Gajić vidi u nedoslednoj primeni Zakona o sportu.

"Zakon o sportu kaže da jedna sportska grana može da dobije 20 odsto za sebe. Postoje privilegovani sportovi koji su dobijali mnogo veći procenat, a ako bi se primenio Zakon o sportu i sankcionisalo njegovo nepoštovanje, odbojka bi se kao sport jako podigla", izričit je Gajić.

U međuvremenu, širom zemlje se nastavljaju testiranja dečaka i devojčica od 12 do 15 godina za Pionirsku reprezentaciju Srbije, koje je Odbojkaški savez Srbije započeo prošle godine.

"Meni je jako važno što smo krenuli u testiranja dečaka i devojčica i na taj način na stručnom nivou pomažemo lokalnim i regionalnim savezima i trenerima da naprave bolju selekciju, kao i da na ovaj način objedinimo jednu bazu podataka mladih igrača", kaže Gajić.

Nove mlade nade stižu, a da li će imati adekvatne uslove da ponove velike uspehe svojih prethodnika i ostanu u našoj zemlji, ostaje da se vidi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.