Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2021, 10:27

Selektor kadetkinja posle ulaska u polufinale SP: Veliki dan za ovu generaciju

"Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo zasluženo među četiri najbolje ekipe na svetu", naglasio je Jovo Caković

Mlade nade naše odbojka su već napravile veliku stvar u Durangu ulaskom u polufinale, ali sigurno da neće želeti time da se zadovolje. Izabranice selektora Cakovića su u četvrtfinalu Svetskog prvenstva savladale Brazil, a za ulazak u finale boriće se sa Rusijom tokom noći >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << između utorka i srede. Sudije će znak za početak obračuna dati tačno u ponoć.

Čestitke mom timu, velika pobeda za nas, video se napredak... Veliki je dan za ovu generaciju“, rekao je Jovo Caković posle trijumfa protiv Karioka (3:1). „Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo zasluženo među četiri najbolje ekipe na svetu. Dobar smo meč odigrali danas, prvi put na ovom turniru kada je najpotrebnije bilo mi smo imali sva tri krajnja napadača dvocirena. Imali smo napad iza glave, sa korektorom i smem slobodno da kažem da ako budemo na ovom nivou igrali i naredna dva meča – možemo da očekujemo dobre rezultate“.

Naredni protivnik je Zbornaja, koja je bila bolja u četvrtfinalu protiv Poljske. Do sada su Ruskinje dobile pet utakmica maksimalnim rezultatom (Slovačka, Bugarska, Argentina u grupi, Portoriko i Poljska u nokaut fazi), a jedini neizvestan meč odigrale su u trećem kolu protiv Brazila, kada su trijumf upisale tek posle taj-brejka.

Treba što pre da zaboravimo ovu utakmicu i da se pripremimo za sledeći meč protiv Rusije. Oni su ozbiljna reprezentacija, svi ih smatraju ovde favoritima. Ali, daćemo mi sve od sebe. Trijumf protiv Brazila treba da nam bude zamajac za sledeći susret, da probamo da ih iznenadimo“, zaključio je selektor Srbije Jovo Caković.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.