Saradnjom na lokalnom nivou do boljih uslova za razvoj odbojke (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnjom na lokalnom nivou do boljih uslova za razvoj odbojke (AUDIO)

Pre 14 godina odbojkaški sport je pokrenut u Bačkom Gradištu. Zbog zainteresovanosti dece iz ovog mesta i okolnih sela, kao i sve većih ambicija kluba, napravljena je saradnja sa odbojkaškim klubom iz Bečeja.

Ženski odbojkaški klub "Libero" ima tri takmičarske selekcije: kadetsku, zatim pionirsku koja je ostvarila najzapaženije rezultate u protekloj sezoni i seniorski sastav koji se takmiči u Prvoj vojvođanskoj ligi. Za rezultate je zaslužan Marinko Momčićević, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u Bačkom Gradištu ustoličio žensku odbojku.

"Odbojkaški klub je osnovan 2005. godine, a danas u njemu trenira 70 devojčica koje se takmiče u svim kategorijama”, kaže Momčićević i dodaje da klub ima odličnu saradnju sa muškim odbojkaškim klubom iz Bečeja.

“Naša sekcija iz Bečeja će ubuduće braniti boje ovog kluba, a nadam se da će se ova saradnja u bližoj budućnosti pokazati kao uspešna, te da će uroditi stvaranjem prvoligaške ekipe", ističe Momčićević.

Saradnja dva kluba je preko potrebna, s obziromna to da je odbojkašicama u Bačkom Gradištu na raspolaganju samo mala i neadekvatna sala za treniranje i igranje utakmica. Uprkos tome, mladi se okupljaju iz svih okolnih sela, a samo iz Nadalja svakodnevno na treninge dolazi 20 devojčica.

"Postoji veliko interesovanje dece za odbojku, a naš cilj je da budemo rasadnik talentovanih igračica koje bi u budućnosti nastupale za OK Bečej", kaže Momčićević i dodaje da je ovo jedina mogućnost da mlade odbojkašice treniraju u uslovima koji omogućuju njihov razvoj kao igračica.

Kao profesor fizičkog vaspitanja, diplomirani trener odbojke i potpredsednik Sportskog saveza opštine Bečej, Marinko Momčićević posle više od 25 godina igranja i stručnog rada kaže da pristup deci koja žele da se bave sportom mora biti drugačiji nego u vreme kada je on zakoračio u svet odbojke.

"Decu je teško motivisati i zadržati u sportu, te je stoga neophodna edukacija posredstvom modernih tehnologija kako bi se upoznali sa istorijom i velikanima naše odbojke", objašnjava Momčićević i ističe neophodnost izgradnje njihovog znanja kako bi ostali u ovom sportu što duže i trenirali iz ljubavi prema odbojci, a ne samo zbog druženja sa vršnjacima.

U predstojećoj sezoni seniorke OK "Libero" iz Bačkog Gradišta će sa izmenjenim sastavom pokušati da budu među 3 najbolja tima u severnoj grupi Prve vojvođanske lige.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.